SPELDATUM

  • 26 Maj 2018 15:00

Biljettpris: fri entré 
För anmälan och mer information om workshopen: maria.bjork@uppsala.se 

AGNES TÖRÖK – SPOKEN WORD: ETT INTRO TILL VERKTYGSLÅDAN


Entimmesworkshop med introduktion till de viktigaste verktygen för att skriva riktigt bra scenpoesi och framträda på ett sätt som trollbinder hela publiken. Hur kan en skriva snabbare än sin inre kritiker? Vad är skillnaden på att redigera för skrift och redigera för scen? Hur kan en memorera text, repa rörelser och hantera sin nervositet? Och vad gör en med alla dagar inspirationen helt enkelt inte kommer på besök?

Agnes Török är en flerspråkig prisbelönt spoken word poet som tror stenhårt på att konstnärligt talang inte existerar. Allt som finns är att testa, och lära sig, och testa igen. Att jobba hårt och skriva varje dag, även när inspirationen inte infinner sig. Hennes regel är att skriva tre dikter före frukost varje dag, och ett romankapitel innan lunch. På det viset har hon på sex år skrivit fem diktsamlingar och tre romaner, hållt två TED talks och turnerat på fyra kontinenter. Och vunnit ett par priser för någon sort 'kvalitet' också.

Något med Töröks skrivar-strategi verkar funka. Dessutom är den otroligt kul och garanterad att mjuka upp eventuell skrivkramp.

Kom och testa du också!För anmälan och mer information, kontakta: maria.bjork@uppsala.se