SPELDATUM

  • 28 Feb 2018 19:00

Biljettpris: ord 190 kr (plus serviceavgift 25 kr), grupp fr 8 pers/scenpass 170 kr (plus serviceavgift 25 kr), pensionär 150 kr (plus serviceavgift 25 kr)

BABETTES GÄSTABUD

Karen Blixens berömda berättelse med Anders Ahnfelt-Rønne

Berättelsen tar sin början när general Löwenhielm reser sig och talar till den frikyrkliga församlingen i en liten norsk by. I ljuset av hans minnen flätas en rad fantastiska människoöden samman.

På scenen gestaltar Anders Ahnfelt-Rønne generalen i Karen Blixens välkända berättelse. Dramatiseringen, gjord av Anders Ahnfelt-Rønne själv, fokuserar främst på det kulinariska geniet Babette, som på flykt från striderna vid Pariskommunen 1871 hamnar i Norge. En plötslig händelse förändrar allt. Då bestämmer sig Babette för att laga en oförglömlig fransk måltid för byns fromma invånare.


"Karen Blixens text tycks födas här och nu i Anders Ahnfelt-Rönnes fina tolkning av Babettes gästabud. Nästan utan att spela levererar han historien om de norska systrarna vars torftiga lutherska vardag vänds upp och ner när den karismatiska Babette gör entré i deras kök och liv."

Isabella Rothberg, Huvudstadsbladet, Helsingfors

Dramatisering av Anders Ahnfelt-Rønne
Baserad på Karen Blixens berättelse Babettes gästabud
Medverkande: Anders Ahnfelt-Rønne


Anders Ahnfelt-Rønne, född 16 maj 1950 i Uppsala, är en svensk-dansk teaterledare, skådespelare, kompositör och musiker. Ahnfelt-Rønne har tillbringat största delen av sitt liv i Danmark. Efter studentexamen vid Rungsted Statsskole 1968 utbildade han sig till pianist 1968-1971 på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium men lämnade tidigt musiken och sökte sig till teatern. Han hörde på 1970-talet till vänsterkanten och skrev musik och politiska texter till Fiol Teatret, där han var engagerad som musiker och skådespelare 1972–1987, varav de sista tre åren som teaterchef. I mitten av 1980 talet räddade han teatern från att läggas ner och i slutet av 1980-talet övertog han teatern och drev den tillsammans med Rialto Teatret på Frederiksberg, som han drev 1992-2007. Vid sidan av sitt arbete som teaterchef har han varit verksam som pianist, kompositör och skådespelare. Han var generalsekreterare i Nordisk Ministerråds Teaterkommitté 1987-1992. Han tilldelades 2001 Gelsted-Kirk-Scherfig-Prisen.
(Wikipedia)Föreställningen ingår i: 


Kulturkompis