SPELDATUM

  • 14 Nov 2017 18:30

Biljettpris: ord 180 kr (OBS: endast onlineförsäljning, ingen biljettförsäljning i Reginas biljettkassa) 

Programmet riktar sig till ungdomar (från 12 år) och vuxna. 
Ej lämplig för mindre barn

DEN LILLE PRINSEN
–  På andra sidan stjärnorna

En musikalföreställning om svårigheten att acceptera olikheter och det annorlunda hos människor som inte följer normen. Vem bestämmer egentligen vad som är normalt? Teater Satelliten vill få dig att reflektera över hur det är att växa upp med annorlunda förutsättningar och hur personer med funktionsvariationer blivit bemötta sedan 30-talet fram till nu. Men hur är det idag? Lever vi i ett jämlikt samhälle?

Uppsättningen är löst baserad på originalhistorien ”Den lille prinsen”, av Antoine de Saint-Exupéry och omskriven av författarna Linda Mattsson Kledzik och Hanna Stadell Mellbin i samarbete med artister från Teater Satelliten. Föreställningen blandar nutid och dåtid för att spegla samhället förr och synen på funktionsvariation då institutionerna i Sverige svalde större delen av våra ”imbecilla” medborgare.

- När Den Lille Prinsen - på andra sidan stjärnorna sattes upp i våras, trodde vi att institutioner för personer med funktionsvariationer var historia, men under hösten 2017 har media rapporterat om att barnhem för barn med funktionsvariation byggs i Sverige i detta nu. Vi måste fortsätta att kämpa för människors rätt till ett värdigt liv, säger Linda Mattsson Kledzik.

Föreställningen blev en publiksuccé och sålde slut sina sex föreställningar på bara en vecka under våren 2017 och har fått fin respons:

”Ett budskap i högsta klass till oss alla i vår samtid”
”Fantastisk musikal om alla människors lika värde och rätten till ett värdigt liv. Gick rakt in i hjärtat”.
”Unik och rörande föreställning. Den bästa jag sett.”
”En varm föreställning med allvar, humor och kärlek.”


Om ensemblen

Ensemblen består av unga vuxna ”normalbegåvade” skådespelare, dansare och musiker från Teater Satellitens ungdomsverksamhet samt artister med funktionsvariation från Teater Satellitens dagliga verksamhet.

Läs mer om föreställningen på: Teater Satelliten
eller kolla in vår blogg: BLOGG — Teater Satelliten


Om musikalen

Musik av svenska låtskrivare som t.ex. Mikael Wiehe, Jocke Berg, Eva Dahlgren, Lisa Nilsson m.fl.
Föreställningens längd ca. 2,5 h exkl paus