SPELDATUM

  • 24 Nov 2017 19:00

Biljettpris: ord 250 kr (plus serviceavgift 25 kr)

IIRIS VILJANEN

Iiris Viljanen är en av de mest kritikerrosade popartisterna i Sverige just nu!

I höstas släppte hon sitt album "Mercedes" – en skiva som när TT i slutet av året publicerade en lista över de svenska album som fått finast recensioner under 2016, hamnade på plats nummer två. Iiris Viljanen hyllas för sina pianomelodier och textförfattande – hennes personliga texter handlar bland annat om psykisk ohälsa och vardagsbetraktelser och det är svårt att jämföra henne med andra artister. Som någon skrev, Viljanen är liksom sitt eget universum.

Och vad gäller konserterna har vitsorden inte heller låtit vänta på sig. GAFFA skrev lyriskt i sin recension att "Viljanen stannar tid och rum", Dagens Nyheter att hon är "modig och rolig" och finska Vasabladet – då hon nyligen återvände till uppväxtorten för en efterlängtad spelning – avslutade sin recension med: "Ja, vad ska man säga. Iiris Viljanen är så begåvad, Stina Ekblad-klass."

På Manifestgalan 2017, indiebolagens egna Grammisgala, var hon nominerad till Årets Live. Strax innan nominerades hon till DNs kulturpris av tidningens musikkritiker.


Iiris Viljanen − sång/flygel
Mikaela Hansson − keyboards/körsång
Hamilton Eklöf − gitarr/bas/körsång
Daniel Holmström − trummor/flygelhorn


(foto: Liam Warton)
Föreställningens längd: c:a 2 tim inkl paus