SPELDATUM

  • 09 Jun 2017 17:00

Biljettpris: fri entré (obs: biljett måste hämtas i kassan)

P4 NÄSTA
- LOKAL FINAL

Lokal final i P4 Nästa, P4as musiktävling för nyskriven musik. Av alla bidrag som kom in till P4 Uppland under våren har en jury tagit ut fem finalister som gör upp på
Regina den9 juni.

Finalisterna är:

Jo’ & Eliah: Uppsaladuo bestående av Kim Eriksson och Jonathan Sandblom. De träffades backstage under förra årets final, där de båda tävlade, och har sedan dess skrivit och spelat musik ihop.

Beside the Bridge: Bålstaband som började med att spela covers på You tube och sen gick över till att skriva egen musik. Har spelats på MTV och varit förband till brittiska The Vamps. Bandmedlemmar: Joel Chew, Charlie Karlgren, Ludvig Algovik, Niklas Wistrand och Rasmus Blomquist.

Wavedogs: musikgrupp bestående av den svenska låtskrivaren och producenten Paolo Albo och den jamaicanska sångaren Prince Icomstan. Wavedogs DNA består av samarbeten mellan artister och genrer, här gästas de av Gottsunda-rapparen Tinyy

Leonard: Enköpingsbon Jan Lysén har hållit på med musik i mer än 30 år som sångare i rockband, coverband, showgrupper och som trubadur. Förra året bestämde han sig för att göra egen musik.

Mary and the Sour Grapes: Uppsalaband med rötter i Norge, Island, Jämtland och Blekinge. Bandet har bara spelat ihop i lite mer än ett år och består av Arni Eythorsson, Caroline Røste, Linus Ekberg, Malin Dahlgren och Tim Grubbström Gjuraj.

Uppsalabandet Löst folk kommer att spela i mellanaktenJuryn består av:

Peter Boström: låtskrivare och producent i Bålsta, har produktionsbolaget Bassflow, har skrivit Mello-låtarna till Mariette och Ace Wilder i år och skrev också Euphoria till Loreen.

Tina Mehrafzoon: från Uppsala, programledare för Musikguiden i Sveriges Radio P3, har lett P3 Guld-galan de senaste åren.

Johanna Åberg: musikrecensent på UNT

Patric Kiraly: tidigare producent på Uppsala konsert och kongress, sitter med i Statens kulturråd som ger bidrag till fonogram

Erik Möller: jobbar på P4 Uppland och är också musiker under namnet Unai.