SPELDATUM

  • 14 Jun 2018 15:30

Biljettpris: fri entré (obs: biljett måste hämtas i kassan eller bokas via telefon 018 727 83 40)
OBS: finalen äger rum kl 15.30. och inget annat.

P4 NÄSTA
- LOKAL FINAL

Lokal final i P4 Nästa, P4as musiktävling för nyskriven musik. Av alla bidrag som kommit in till P4 Uppland under våren tar en jury ut fem finalister som gör upp om förstaplatsen på Regina 14 juni.

Vinnarna från förra året, uppsaladuon Jo’ & Eliah spelar också!

Här är årets finalister:

Rawa & Wavedogs
Rawa slog igenom som soloartist 2015 med låten Bättre nu. Sedan dess har han släppt 4 singlar och en EP i eget namn. Han bor i Uppsala och arbetar med ungdomar samtidigt som han turnerar och bygger upp sin framtida musikkarriär.

Wavedogs består av producenten och låtskrivaren Paolo Albo från Uppsala som har skrivit och producerat musik i klassisk visa/pop genre som Helen Sjöholm till underground/urban hiphop som Muhammed Faal. Samarbetet mellan Rawa och Wavedogs började redan 2013, då handlade det mest om att ha roligt och testa gränser men nu handlar det mer om att komplettera varandra i ett professionellt musikskapande.

Dead fox dancin'
Poprockbandet Dead Fox Dancin' bildades i februari 2017 i Uppsala. Medlemmarna Daniel, Josua, Andreas och Linnea har spelat ihop i olika konstellationer de senaste tio åren, och drivs av glädjen i att skapa musik tillsammans och hittar inspiration från artister som Taylor Swift, Fall Out Boy och Paramore.

DFD:s hjärtan klappar för scenen, där de känner sig som mest hemma; deras energiska framträdanden lämnar ingen stillastående. "Best Thing I'll Never Have" handlar om att aldrig ge upp – trots att man kanske borde. Bandmedlemmar: Linnea Kjellberg, Daniel Klein, Josua Kornhall och Andreas Hartmann.

Carl JC Nyström
Uppsalabon Carl JC Nyström beskriver sig själv så här: ”Vid Fyrisån har jag sjungit mina sånger, vid domkyrkan fällt mina tårar. Till Winnerbäck och Håkan har jag sökt min tröst, jag lider som de flesta när det närmar sig höst.” Carl tycker att han hanterar sina känslor bäst i text och delar dem helst med sång och gitarr. Låten Försent för Ester handlar om den stora kärleken i ens liv. Den som man kunde ha fått en chans att vara en del av, men när allt till slut faller på och känns självklart, så är det försent.
LiRic

Duon LiRic består av paret Lina Eliason och Rikard Hellman som bor i Örsundsbro. Deras gemensamma, stora intresse för musik ledde till en finalplats i Svensktoppen Nästa 2016 (numera P4 nästa) och gav mersmak för studioarbete och låtskrivande. Lina är grunden en rocktjej som älskar att stå längst fram på konserter och avgudar bandet Rush. Rickard gillar allt från Kent och Coldplay till Avicii och Beatles. Låtskrivare är Joel Eliason, han har sysslat med musik sen ganska tidig ålder och har gått ljudteknikutbildning på SAE Institute i Stockholm, Hans influeras främst av gammal soul, Etta James, Aretha Franklin mfl.

Beside The Bridge
Bålstaband som började med att spela covers på You tube och sen gick över till att skriva egen musik. Har spelats på MTV och varit förband till brittiska The Vamps. Förra året var bandet med i P4 nästa med låten What’s Been Done som tog hem en andra plats i regionsfinalen. Beside The Bridge är nu aktuella med sin nya singel Cool kid och har fler singelsläpp planerade under 2018. Bandmedlemmar: Joel Chew, Charlie Karlgren, Ludvig Algovik och Niklas Wistrand

 Juryn består av:

Peter Boström: låtskrivare och producent i Bålsta, har produktionsbolaget Bassflow och har jobbat med bland andra Mando Diao, Lana del rey och Roxette. Han har också skrivit flera låtar till Melodifestivalen, däribland Euphoria.

Mona Najib: Artist från Uppsala med bas i Los Angeles, har bland annat jobbat med Taboo från The Black eyed peas och J.J Blair som bland annat producerat Johnny Cash.

Maria Mathea:
Artist från Gimo med bas i London, fick en dunderhit i Polen förra året med låten Superstar och nya låten Do you better ligger på topplistan i Belgien.

Johanna Åberg:
kulturchef på UNT

Patric Kiraly:
tidigare producent på Uppsala konsert och kongress, ordförande i Statens kulturråd som ger bidrag till fonogram

Erik Möller:
jobbar på P4 Uppland och är också musiker under namnet Unai.