SPELDATUM

  • 21 Maj 2018 19:00

Biljettpris: fri entré

POETRY SLAM

Poetry Slam är en tävling i estradpoesi där vem som helst kan delta, poeten har tre minuter på sig att framföra sitt verk utan rekvisita och andra effekter. Publiken är delaktig och har den avgörande rollen till formen då tre till fem jurygrupper utses under tävlingen. Deras uppgift är att rösta fram en vinnare genom att sätta poäng på framförandet och diktens innehåll.

Tävlingarna är fartfyllda, energigivande och lämnar ingen oberörd.

Segrarna från året möts sedan i en Grand Final i december på Reginateatern och tävlar om en plats för de Svenska Mästerskapen i Poetry Slam 2018.

Kom och läs, lyssna, rösta, fika…

Fri entré.Mattias Hammarström
Foto: Nils Jansson

Mattias Norström vann årets SM i Poetry Slam och är kvällens gästpoet!

SM i Poetry Slam avgjordes i helgen och det blev guld och brons till Uppsala. Svensk mästare i Poetry Slam 2018 blev Mattias Hammarström.

Svenska mästerskapen i Poetry Slam har arrangerats i över 20 år och för första gången någonsin hölls SM i Jönköping. Under Kristi himmelfärdshelgen, 9-12 maj, tävlade uppemot 70 poeter från hela landet på Kulturhuset på Tändsticksområdet.

Individuell mästare blev Mattias Hammarström från Uppsala, som även kommer att framträda som gästpoet under på vårens sista poetry slam den 21 maj. Bronsplatsen kneps av Charlotte Jansdotter, också från Uppsalalaget. Följande regler gäller:

★ Poetry Slam är en tävling i estradpoesi.
   Den leds av en Master of Cermonies. Max 12 tävlande per kväll (först till kvarn...)

★ Juryn utgörs av publiken (1-5 grupper)
    Varje jurymedlem/grupp kan ge mellan 0,0 och 10,0 poäng

★ Dikterna ska poeten ha skrivit själv.
   Dikterna får framföras på vilket språk som helst. Ingen rekvisita får användas men det är tillåtet att läsa innantill från mobil/papper

★ Poeten har max 3 minuter på sig.
   Poeten går ev. vidare till final, därför är det bra om tävlande poeter är beredda att läsa tre olika dikter.
Vill du anmäla dig eller har frågor, kontakta: maria.bjork@uppsala.se