SPELDATUM

  • 22 Nov 2017 19:00
  • 23 Nov 2017 19:00

Biljettpris: ord 295 kr (plus serviceavgift 25 kr)
Utsålt, kontakta biljettkassan för eventuella återbud.

SPRING, UJE, SPRING
– En självbiografisk popmusikföreställning av och med Uje Brandelius


Om hur livet tar vändningar du inte kunde fantisera om. Om vad du måste hinna innan du dör. Och vad du inte måste hinna.

Hösten 2015 släppte Uje Brandelius soloskivan ”Spring, Uje, spring” efter att ha spelat i bandet Doktor Kosmos i drygt tjugo år. Det blev en skiva med vardagsnära texter om livet, kärleken och dagishämtningar. En skiva om Ujes liv exakt just då. När skivan var släppt började planeringen av en musikföreställning på en liten teater i Stockholm. I samma veva märkte Uje att kroppen inte lydde som den skulle. Uje fick beskedet att han har Parkinsons sjukdom. Föreställningen blev ännu mer aktuell och kom att handla om livet, kärleken och dagishämtningar – och allt som ska hinnas med däremellan.


På scen:
Uje Brandelius i rollen som sig själv
Piano: Iiris Viljanen
Bas: Clas Lassbo
Trummor: Fredrik MyhrSagt om föreställningen:

Dagens Nyheter 5/5
"Doktor Kosmos-sångaren Uje Brandelius soloshow är en fantastiskt rolig och gripande föreställning. Den borde filmas och sändas i tv på julafton varje år.”

Aftonbladet
”Brandelius har elegant parerat det allra mest privata. Men han gör det på ett sätt så att sjukdomen ändå är närvarande, bara avdramatiserad."

Henrik Schyffert:
”Uje Brandelius, ditt jävla geni! (…) Plötsligt, i en liten källare på Sigtunagatan till bredden fylld med kärlek, så bara brast det för mig. Jag grät, skrattade, tröstades och såg äntligen ett hopp om framtiden! (…) Jag har aldrig sett nått bättre. Nånsin.”


Föreställningens längd: c:a 1 tim 30 min, ingen paus