• 2021-12-21 15:04 Humor, Musik, Bildspel på startsidan
  09 november 2022

  SHOW SHOW

  - Jag gör det jag själv vill se och jääääädrar vad jag skulle vilja se den här showen!
  Spelas 9–20 november

  info
 • 2021-12-21 15:04 Humor, Bildspel på startsidan
  09 oktober 2022

  Cecilia Frode – En stjärt på himlen

  info
 • 2021-12-21 15:04 Musik, Dans, Bildspel på startsidan
  30 september 2022

  True Music Project

  Tania Naranjo och Reuben Sallmander framför sånger, poetiska texter och musikaliska berättelser på ett smäktande och innerligt sätt.

  info

Aktuellt på Reginateatern

 • 2022-02-04 15:06 Improteater, Om tema

  Om Improteater

  Tillsammans med lokala gruppen Prego håller vi en gång i månaden föreställningar kring improvisationsteater, vilket är en oberäknerlig, underhållande och överraskande form av teater - ofta även för skådespelarna. Här öppnas föreställningar på alla plan. Kom och bli underhållen och överraskad. Emellanåt erbjuder vi gästspel och en gång om året hålls internationella improvisationsteaterfestivalen SWIMP. Rent spontant säger vi: välkomna!

  Gå till föreställningen

  Om Improteater

  info
 • 2020-02-04 15:04 Circus & Magi, Om tema

  Om Cirkus & Magi

  Här ryms föreställningar i den klassiska underhållningsskolan av Varieté eller Vaudeville, där akrobatik, trolleri, musik och magi oftast blandas med humor. Varje år hålls festivalen Magic Comedy genom Uppsalas mest kände magiker och vinnare av Talang 2021, Johan Ståhl. Gillar du att bli förbryllad, förtrollad och förvandlad...titta in här!

  Gå till föreställningen

  Om Cirkus & Magi

  info
 • 2020-02-04 15:04 Humor, Om tema

  Om Humor

  Humorföreställningar hör till den äldsta traditionen här på Reginateatern. Temat "Serious comedy" infördes av förre teaterchefen Paul Kesssel. Många lokala komiker har debuterat här på scenen och idag tar vi in många humoristiska gästspel, vilket vi tycker är ett rent nöje. Skratta gärna med oss!

  Gå till föreställningen

  Om Humor

  info
 • 2020-02-04 14:36 Dans, Om tema

  Om Dans

  Dansen är en viktig del av alla kulturer, ett universellt uttryck med kroppsspråk som alla kan tolka, känna med och delta i. På det sättet är dansen inkluderande och inbjudande för alla. Vi söker en bredd i dansföreställningar som passar in i vårt intima format på Reginateatern.

  Gå till föreställningen

  Om Dans

  info
 • 2022-02-04 15:06 Poetry Slam, Om tema

  Om Poetry Slam

  Poetry Slam är en lättsam tävlingsform i poesi. En gång i månaden finns möjlighet för vem som helst att deltaga med sin egen poesi som man framför  på scenen. Klicka på evenemangen här bredvid så ser ni hur och när man kan anmäla sig. Det är en fri och öppen form av framförande där man själv väljer uttryck och språk. En gång om året värdar Reginateatern också för den internationella poesifestivalen Ordsprak. Vi värnar om det fria ordet och allas möjlighet och rättighet att uttrycka sig.

  Gå till föreställningen

  Om Poetry Slam

  info
 • 2020-02-04 15:04 Om tema, Gitarrfest

  Om Gitarrfest

  Ett spännande och exklusivt samarbete med Klaus Pontvik och Uppsala Internationella Gitarrfestival, där vi har förmånen att kunna presentera extremt skickliga musiker och många gästspel från Sydamerika - inte minst minifestivalen med tre grupper den 27 mars. Missa inte dessa fina och intima föreställningar på Reginateatern i vår.

  Gå till föreställningen

  Om Gitarrfest

  info
 • 2020-02-04 15:04 Queer, Om tema

  Om Queer scenkonst

  I samarbete med RFSL Uppsala har vi startat upp en serie föreställningar av Queer-scenkonst. Det är allt från humor, dans, musik till seriös teater. Queer är ett uttryck för det avvikande och annorlunda - möten, berättelser och känslor. I samband med föreställningarna har vi också mötesplatsen för HBTQI+ öppen - dit alla är välkomna.

  Gå till föreställningen

  Om Queer scenkonst

  info
 • 2020-02-04 15:04 Musik, Om tema

  Om Musik

  Musiktemat är stort och brett på Reginateatern. Vi arbetar med flera olika genres inom musik och musik ingår på något sätt oftast i de flesta föreställningar vi har här. En del musik finner du sorterad under teman eller kategorier här ovan.

  Gå till föreställningen

  Om Musik

  info
 • 2022-02-04 15:06 Folk & Visa, Om tema

  Om Folk & Visa

  Med internationellt kända folkmusikgruppen Väsen från Uppsala presenterar vi detta spännande samarbete i en serie av konserter som lyfter den den nordiska folkmusiktraditionen och visan. Uråldrigt men ständigt nyskapande. Spännande möten med några av våra mest etablerade artister och kompositörer inom traditionen i Sverige.

  Gå till föreställningen

  Om Folk & Visa

  info
 • 2020-02-04 15:03 Om tema, Teater

  Om Teater

  Vad vore en teater utan teater? Vi är ingen producerande teater men genomför varje år både nyuppsättningar av fria teatergrupper som gästspel från andra teatrar eller av enskilda skådespelare. Reginateatern bjuder på en intim miljö där man kan uppleva skådespelet nära.

  Gå till föreställningen

  Om Teater

  info
 • 2021-12-21 15:04 Musik, Dans, Bildspel på startsidan

  True Music Project

  Vi är mycket glada att kunna presentera denna fina produktion som innehåller både dans, musik, poesi och innerlig närvaro, framförd av Reuben Sallmander och Tania Naranjo. En helt unik och vacker historia.

  Gå till föreställningen

  30 september 2022

  True Music Project

  info
 • 2021-12-21 15:04 Musik
  Fredagar, under hela säsongen

  Reginajazz

  Denna kväll: Erik Tengholm & vänner 21.00. Denna lilla intima kulturklubb startar upp 21.00 och stänger vid 23.00. Livemusik från lilla scenen och givetvis är Uppenbar och bistro öppet under kvällarna. Välkomna!

  Gå till föreställningen

  30 september 2022

  Reginajazz

  info
 • 2021-12-21 15:04 Improteater, Humor

  Dilan & Moa – Improteater

  Dilan och Moa kommer till Reginateatern! Med sig på scen kommer de ha hemliga gäster och absolut inga manus. Det blir en helt improviserad kväll, en humorföreställning som aldrig tidigare skådats - och som aldrig kommer kunna skådas igen.

  Gå till föreställningen

  01 oktober 2022

  Dilan & Moa – Improteater

  info
 • 2021-12-21 15:04 Musik

  Venice (US)

  Amerikansk klassisk västkustrock med fantastisk stämsång. Bröderna Lennon från Venice i Kalifornien kommer på exklusiv sverigeturné och besök på Reginateatern den 1 oktober. Missa inte tillfället.

  Gå till föreställningen

  01 oktober 2022

  Venice (US)

  info
 • 2022-02-02 16:00 Teater, Musik

  Satumaa-Sagolandet

  Satumaa – är titeln på den mest kända finska tangon. Översatt till svenska betyder det Sagolandet. Via sina tolkningar av den finska tangon söker Anna Heikkinen & Längtans Kapell efter historia och rötter, efter en sverigefinsk identitet och ett förlorat språk.

  Gå till föreställningen

  02 oktober 2022

  Satumaa-Sagolandet

  info
 • 2022-05-30 09:00 Teater

  Readings på Regina

  Under fyra tisdagskvällar får vi lyssna på utvalda pjäser ur världsdramatiken. Följ med oss på en teaterhistorisk resa från de gamla grekerna, genom 1800-talet och 1940-talet till nyskriven dramatik. Skapa din egen scenografi, kostym och karaktärer med hjälp av fantasin.

  Gå till föreställningen

  04 oktober 2022

  Readings på Regina

  info

Senaste nyheterna

 • 2022-04-04 00:00

  Nya ordinarie öppettider i biljettkassan!

  Biljettkassans öppettider som gäller nu är: tisdag–fredag kl 12–15, samt en timme före föreställning. Välkomna!

  info
 • 2022-03-22 00:00

  En kväll för fred - Stort tack till alla inblandade!

  Stort tack till alla som deltog på ett eller annat sätt under En kväll för fred. Tillsammans så samlade vi in minst 110 000 kr till Röda korsets arbete i Ukraina.

  Stort tack till
  Ukrainas ambassadör
  Orphei Drängar
  Väsen
  Alma Kirlic
  Dag Thelander
  Gunnar Danielsson
  Ragna Norrlund & Hampus Ljunggren från Uppsala kulturskola
  Jacke Sjödin
  Teater Prego
  Sabina Bina Larsson
  Professor Peter Wallensteen, Kseniya Piddubna, Anastasiia Khardikova
  Musikvideo med @thekiffness
  & @boomboxfamily

  Länk till musikvideon - Youtube
  Länk låten - Spotify


  Mer info om stödgalan som ägde rum 19 mars hittar du här.

  info
 • 2022-02-28 00:00

  Stödgala tillsammans med Röda korset 19 mars - UTSÅLD!

  EN KVÄLL FÖR FRED PÅ REGINATEATERN
  Stödgala för de utsatta i Ukraina

  19 mars kl 19.00
  Plats: Reginateaterns stora scen
  Galan är slutsåld. Den sänds även digitalt - se vår hemsida för information om digitala länkar dag för evenemang.

  Reginateatern anordnar tillsammans med Röda Korset i Uppsala en insamlingsgala för de krigsdrabbade i Ukraina den 19 mars kl. 19.00 på Reginateatern. Biljettintäkter går oavkortat till Röda Korsets dedikerade insamlingskonto för Ukraina. Jacke Sjödin, Orphei Drängar, Väsen, prof. Peter Wallensteen är några av de hittills klara namnen för medverkan på galan, fler artister tillfrågas just nu och vi räknar med 5-6 olika inslag under kvällen.

  - Vi känner att det är betydelsefullt att kunna bidra till den svåra situationen i Ukraina med de medel vi har; ett scenrum och många artistkontakter. Det känns fint att göra det tillsammans med Röda Korset som partner för att vara säkra på att de pengar som kommer in går till rätt ändamål och används effektivt, säger Olle Starlander, chef på Reginateatern.

  - Tillsammans är vi starkare. De humanitära behoven är enorma och Röda Korset finns på plats i konfliktområden sedan 8 år tillbaka. Vi fortsätter intensifiera vårt arbete tillsammans med Reginateatern och alla de Uppsalabor som vill engagera sig i denna fråga. Vi tackar på förhand de artister som ställer upp gratis, säger Dlovan Kassab, verksamhetschef på Röda Korset i Uppsala.

  Redan nu kan man skänka till Röda Korsets insamling via följande betalsätt:
  • Swish: 123 511 29 58
  • Bankgiro: 5333-1146
  Företag som vill skänka pengar till insamlingen, kontakta Röda Korset . Vi kommer uppmärksamma de företag som donerat pengar både vid galan och genom Röda Korsets sociala kanaler.

  Kvällen kommer också att sändas digitalt för att nå så många som möjligt. Länk till sändning kommer att finnas via Reginateaterns hemsida.
  Mer information och biljetter till evenemanget kommer att finnas via Reginateaterns hemsida.
  Släpps under eftermiddagen, måndag den 28 februari.

  Varje köpt biljett är ett direkt stöd till hjälpen i Ukraina.

  info
 • 2022-02-24 00:00

  Invigning av nya Uppenbar & bistro 12 mars

  Samhället öppnar mer och mer och det gör även vi på Regina!

  Den 12 mars kl. 18:00 har Reginateatern nöjet att presentera en ny och förbättrad matservering på andra våningen: Uppenbar & bistro. Avnjut en - eller varför inte två - rätter innan föreställning och stanna kvar för att smälta upplevelsen efteråt. Uppenbar & bistro kommer, som namnet antyder, servera enklare bistromat till hög kvalité och kommer dessutom erbjuda ett utökat dryckessortiment: välj mellan vin, öl och diverse alkoholfria alternativ och diskutera konst, kultur eller något helt annat. Missa inte heller att kika in det växande program som tar plats på Lilla scenen under våren, närmast sker det första tillfället på vår nya samtalsserie ”Vad är…?”, stora existentiella frågor på lilla scen.

  Med nyöppningen av ovanvåningen vill Reginateatern bjuda in till fler möten och samtal i samband med föreställningar och en större och bättre upplevelse av ert besök.

  Varmt välkomna!


  info

Reginateaterns Nyhetsbrev

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev så du inte missar det senaste från oss.

Some fields are not valid
Nyhetsbrev

Levande kultur för alla

Reginateatern arbetar för en långsiktigt hållbar verksamhet med levande scenkonst till alla. Vi arbetar inkluderande och gränsöverskridande. Vi lyssnar gärna på din röst!

Om oss