SPELDATUM

  • 22 Nov 2019 19:00

Biljettpris: ord 150 kr (plus serviceavgift 25 kr), stud/ungdom tom 26 år 80 kr (plus serviceavgift 10 kr), scenpass 120 kr (plus serviceavgift 25 kr)

AGNES
Ett drömspel om Agnes von Krusenstjerna

AGNES är ett modernt drömspel om Agnes von Krusenstjerna, en författare som var långt före sin tid när det gällde att skriva om psykisk ohälsa och sexualitet. AGNES berättar om utsattheten i att leva med psykisk ohälsa. Agnes von Krusenstjerna var banbrytande och modig, hon blev ofta hånad och förlöjligad av sin samtid men lyckades trots detta hålla fast vid sina drömmar och etablera sig som en betydande författare.

AGNES gestaltar Agnes von Krusenstjernas liv som kvinna och yrkesarbetande konstnär. Agnes von Krusenstjerna skrev om de ämnen som än idag är tabu, såsom kvinnlig sexualitet, psykisk sjukdom och kvinnors möjligheter att välja bort barn och man. Den psykiska sjukdomen finns invävd i hennes liv och  AGNES är en gripande poetisk skildring av hennes liv och författarskap. Nykomponerad elektronisk musik,koreografi och texter av författaren vävs samman till ett vackert och starkt drömspel.

 


Skådespelare Anna Ehnsiö
Scenografi Helene Karlsson, Emil Eriksson
Musik Adin Ehnsiö
Kostym Helene Karlsson, Helena Reimann
Ljus Nisse Nilsson
Koreografi och regi Jo Ehnsiö

Texter av Agnes von Krusenstjerna

Produktion Totalteatern

Totalteatern

Arrangör Uppsala Riksteaterförening