Föreställningsstöd utlyses

Föreställningsstöd utlyses

Föreställningsstöd till scenkonstnär utlyses – Reginateatern vill stödja scenkonstnär(er) under pandemin 

Reginateatern är en av Sveriges främsta gästspelsscener, vi presenterar årligen ett gediget program med lokala, nationella och internationella produktioner. 


Bakgrunden till denna utlysning är föreställningen Vit kanin Röd kanin av Nassim Soleimanpour som spelades som del av ett globalt projektet den 13 mars 2021 för att uppmärksamma teatrarnas svåra tid under coronapandemin. Projektet gav teatrar möjlighet att spela föreställningen Vit kanin Röd kanin kostnadsfritt för att kunna skapa intäkter till en hårt pressad bransch. Produktionen i Uppsala var ett samarbete mellan Reginateatern och Uppsala stadsteater. Vi beslutade att biljettintäkterna skulle komma till gagn för en frilansande scenkonstnär/er vid behov av stöd. 

Mer om samarbetet här: 
https://www.reginateatern.se/vit-kanin-rd-kanin-livesndning.php  

Reginateaterns vänförening, Reginas vänner, som funnits sedan 2005 och som har som syfte att stötta Reginateatern på olika sätt, även de är med och stöttar med en summa pengar i detta projekt. 


I detta projekt erbjuder Reginateatern en/flera scenkonstnär/er ett gage på 10 000 kr, teknisk kompetens kring ljus- och ljudsättning och videoproduktion. Vi tar fram marknadsföringsmaterial (affisch) och sprider evenemanget i våra kanaler (Facebookevenemang, facebook-och instagraminlägg, ev. del i annons). 


Föreställningen som presenteras kan livesändas eller spelas med publik om restriktioner tillåter det. 


Kriterier
 för den sökande: 

I ansökan: 

Mejla din ansökan senast 10 maj till reginateatern@uppsala.se