SPELDATUM

  • 13 Okt 2018 19:02
  • 14 Okt 2018 19:02

OBS: båda kvällarna är inställda, v g kontakta biljettkassan för eventuella återköp av biljetter.

OBS: INSTÄLLT

GRUPPEN KÖPER SIG FRI!

Den fantastiska feministiska teatergruppen Gruppen kommer äntligen till Uppsala!

Gruppen granskar och undersöker vad det är som är så tillfredsställande, lustfyllt och lockande med ett system som vi samtidigt ofta är djupt kritiska till och säger oss vilja förändra.  
Varför började vi använda pengar? Vilka behov och påföljder skapar konsumtion? Vet jag egentligen vad jag håller på med när jag pensionssparar? Gruppen synar ekonomin under lupp, dissekerar och undersöker genom humor som verktyg.


"Gruppens genreblandning motsäger sig alla definitioner: det här är fars, drama, performance, dans, musikal, estradpoesi, allt på en gång. Det är lek och allvar och det är föreläsningsteater som inte skäms"
GP

"Djupt allvar blandas med visuella ordvitsar och könshumor"
GP

"En fullmatad energimix av föreläsning, estradpoesi, ståupp, musikalnummer och koreografi"
DN

"Med dödsförakt kastar sig Elin Söderquist, Bianca Kronlöf och Nina Haber genom tid, rum och siffror om världssvält och fattigdom."
SvD 


Om Gruppen

Gruppen är en fantastisk feministisk teatergrupp! De gör föreställningar utifrån teman som berör och utmanar och använder sig av performance, genus, humor och genrebrott som vapen. Gruppen har spelat i alla typer av rum; festivaler, klubbar, teatrar, radio och på gatan. Gruppen gör allt möjligt! Gruppen består av Nina Haber, Elin Söderquist och Bianca Kronlöf som träffades på teaterhögskolan i Göteborg.

Sedan startskottet har Gruppen varit en succésaga både konstnärligt och publikt. 2011 sattes Gruppen gör Fedra! upp på Hagateatern och Pusterviksteatern, 2012 spelades Gruppen ger skuld och skam! för en hänfört skrattande publik på Göteborgs dramatiska teater och Folkteatern i Göteborg. Under våren 2013 spelades Gruppen goes onda kvinnor! för fulla hus på Stora Teatern i Göteborg och Teater Galeasen i Stockholm. Hösten 2013 gjorde Gruppen och herrarna! succé på Stora teatern i Göteborg samt på Södra teatern i Stockholm (vilket resulterade i Nöjesguidens Göteborgspris för bästa scenkonst 2013). Gruppen och herrarna! blev även en dokumentär för K-special i SVT. Senast spelades Gruppen kartlägger den scenska teatern! på Folkteatern i Göteborg samt på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm 2015. 
 
För varje ny föreställning blir det tydligt att Gruppen skapat en egen genre, en ny färg. En unik smak.


Gruppen köper sig fri! tar steget mot en fullkomligt tillgänglig föreställning. 
Vem som helst ska kunna se vilken föreställning som helst utan att behöva anpassa sig efter vilken kväll teatern valt att till exempel teckenspråksgestalta. Varje föreställningstillfälle spelas även på teckenspråk, är syntolkad samt har hörselförstärkning.