SPELDATUM

  • 14 Mar 2021 15:00

Biljettpris: ord 200:- (plus serviceavgift 25 kr)

LEEN - Leen tolkar Lena och Fairuz

Leen tolkar två giganter, sina idoler Lena Chamamyan och Fairuz. Med sitt eget naturliga, orientaliska vibrato och sound blandat med västerländskt pop-sound sticker Leen ut från mängden. Sedan uppväxten har Leen haft Lena Chamamyan och Fairuz nära hjärtat. Många jämför Leens röst med Lena Chamamyans och de delar onekligen många kvaliteter. Leen bjuder även på en och annan av hennes egna låtar.

Lena Chamamyan är en syrisk-armensk sångerska som blandar folkmusik med ett modernt sound. Fairuz från Libanon anses vara arabvärldens största sångikon. Både Lena och Fairuz är artister som har blandat västerländsk musik med österländsk musik.
- Många säger att Lena Chamamyans röst liknar min, därför älskar jag att sjunga hennes sånger, säger Leen.

Leens musikkarriär i Sverige började från noll. Hon har transformerats från att bara drömma om en artistkarriär, till att nu själv skriva och producera sin musik. Hon har redan dykt upp på radio, i tidningar och på flertalet olika scener. Sitt eget naturliga, oriantaliska vibrato och sound blandar hon med mer västerländskt pop-sound vilket får henne att sticka ut från mängden.

Ammar har sedan 2009 i sitt hemland Syrien spelat gitarr ”på gehör”. Ammar kom till Sverige i slutet på 2013 och han framträdde mellan 2015-2017 i olika musikevenemang som arrangerades av Språkvän. Efter det fortsatt han utvecklas inom pop-musik och song-covers.

Sång: Leen Hashisho
Gitarr: Ammar H.Qareesh