SPELDATUM

  • 15 Jan 2022 18:00

Ordinarie biljettpris: 100 kr (plus serviceavgift 25 kr)

Student/Ungdom t.o.m. 26 år: 50 kr

Stödbiljett: 200 kr (plus serviceavgift 25 kr)

Maleficarum

Ett dansteaterverk om häxor.

Maleficarum är ett dansteaterverk om häxor. Teater Heartbreak undersöker kvinnans relation till kropp och sexualitet genom historien och idag. Vi möter den medeltida urhäxan - Hon med många namn, Häxbrännaren och så dagens unga kvinna - En vanlig jävla tjej. Genom trollformler och magiska riter navigerar vi tillsammans kvinnans ofrånkomliga val: “witch” eller “basic bitch”.

Verket är löst inspirerat av Heinrich Kramers Malleus Maleficarum från år 1486, en bok som uppmanar till häxans utrotning. Här vrids och vänds orden och görs till kvinnans egna, i en allvarlig lek mellan förgörelse och frigörelse. Maleficarum tar med publiken på en tragikomisk, absurd och rituell resa i häxbegreppet. Kan häxan – kvinnan – återfödas som fri, om så bara för en kväll?

I rollerna: Maja Boman-Persson, Mathilda Spaton Goppers och Alicia Karhunen Larsson
Manus och regi: Ester Holmén
Koreografi: Filippa Fahlin
Kostym & scenografi: Gabriella Wetter Burman
Producent: Ellen Lefebvre
Affischfoto: Felix Berg
Idé och koncept: Teater Heartbreak
______________

Teater Heartbreak mottog sommaren 2021 det föreställningsstöd som Reginateatern, Uppsala stadsteater och Reginas vänner delade ut för att stödja scenkonstnärer under pandemin.

Bakgrunden till utlysningen var föreställningen Vit kanin Röd kanin av Nassim Soleimanpour som spelades som del av ett globalt projektet den 13 mars 2021 för att uppmärksamma teatrarnas svåra tid under coronapandemin. Projektet gav teatrar möjlighet att spela föreställningen Vit kanin Röd kanin kostnadsfritt för att kunna skapa intäkter till en hårt pressad bransch. Produktionen i Uppsala var ett samarbete mellan Reginateatern och Uppsala stadsteater och det beslutades att biljettintäkterna skulle komma till gagn för en frilansande scenkonstnär/er i behov av stöd. Reginateaterns vänförening, Reginas vänner, som funnits sedan 2005 och som har som syfte att stötta Reginateatern på olika sätt, även de är med och stöttar utlysningen om föreställningsstöd.
Stödet innefattar ett gage på 10 000 kr, spelplats på Reginateaterns stora scen, ljus- och ljudsättning samt formgivning av marknadsföringsmaterial.