söndag 21 april
Ordinarie biljettpris
Ordinarie: 295 kr;
Student/Ungdom tom 26 år: 195 kr
Serviceavgift tillkommer.
Tid
18:00
Längd
2 hours
Paus
Ja

Erbjudande


Biljettkassan

Om du vill ha personlig hjälp kan du ringa 018-727 83 40 eller maila PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOnJlZ2luYXRlYXRlcm5AdXBwc2FsYS5zZSIgdGFyZ2V0PV9ibGFuaz5yZWdpbmF0ZWF0ZXJuQHVwcHNhbGEuc2U8L2E+.
Öppettider tisdag–fredag 12:00–15:00.


Reginateaterns ordinarie köpvillkor

1. Köpt biljett återlöses ej.

2. Du kan i mån av plats byta föreställningsdatum på din biljett till ett annat datum av samma produktion(samma serie av föreställningar), senast dagen innan föreställningen.

3. Vid inställd föreställning ska biljetten återlösas inom 30 dagar. Biljetter köpta via biljettkassan återlöses i biljettkassan. Information om återlösen sker primärt via mejl.

4. Vid flyttad föreställning erbjuds du att behålla din biljett alt. Lösa in för presentkort eller återköp.

5. Samtliga biljetter kontrolleras av personal i samband med insläpp.

6. Om du köper pensionär/studentbiljett så ska du kunna uppvisa giltigt intyg.

7. Klockslaget på din biljett avser tid för föreställningens början. Då ska du ha intagit din plats. Efter föreställningens början kan insläpp inte garanteras.

Tillgänglighet

Är ni beroende av rullstol, permobil eller motsvarande så boka gärna direkt via biljettkassan för bästa vägledning och placering i lokalen. Ledsagare följer med utan extra kostnad.

Hörslinga som täcker hela salongen finns.

Tillgänglighetsanpassad toalett finns i entréområdet.

Vi har även en trapphiss till övervåningen (ledsagare och instruktion av personal krävs för att använda hissen).

Reginateaterns salong har 154 platser på parkett samt 76 platser på balkong (kan variera beroende på scensstorlek). Det är god sikt från samtliga platser.

Tag gärna kontakt med oss om ni vill ha hjälp kring tillgängligheten.

Mama Zoya, Belarus

Mama Zoya, Belarus är historien om en ung kvinnas kamp för sina drömmar i sovjetrepubliken Belarus. Vi följer den hårt arbetande Zoya från efterkrigstidens 50-tal till 90-talets perestrojka där hon gör uppror och efter många misslyckanden skapar sig ett liv där både hoppet och kärleken kan överleva. I en fysisk gestaltning med nyskriven musik och dokumentärt material kastas vi mellan allvar och humor när Göteborgsbaserade ADAS teater tillsammans med scenkonstnärer i exil gestaltar Belarus historia genom en kvinnas liv och öde.
Zoya föddes in i fattigdom och fruktan sju år efter andra världskrigets slut i ett Belarus som i sekler ockuperats och invaderats. Zoyas värld formas av det sovjetiska systemet och såren som förmedlas nedåt i generation efter generation. Medan Zoya växer upp och gör sin egen revolt, faller samhället kring henne sönder. I glappet mellan förtryck och kaos finns en möjlighet till drömmar, men också pris som måste betalas. 

Genom personen Zoya undersöker vi kvinnors erfarenheter i ett av Europas mest förtryckande samhällen; människors längtan efter frihet, ömhet och kanske ett par nya skor. Tre skådespelare visar Zoyas tre liv, en barndom formad av kriget, ett vuxenliv fyllt av drömmar och besvikelser, och sen en ålderdom där kaoset inte bara tagit över världen utan även Zoyas inre.


Föreställningen är producerad av ADAS teater tillsammans med kollegor från den belarusiska teatergruppen Kryly Khalopa. I arbetet har de utgått från verkliga händelser och personer för att genom deras talan skapa en fiktion som artikulerar tidigare tysta historier och perspektiv.

Av: Aksana Haiko, Fia Adler Sandblad
Med: Sviatlana Haidalionak, Lisbeth Johansson, Fia Adler Sandblad
Yttre öga: Peter Elmers
Dramaturg: Samuel Ek
Scenografi & kostym: Tatsiana Dzivakova, Nonno Nordqvist
Musik & ljud: Vitali Darashuk, Jonas Franke-Blom
Ljus & projektioner: Christofer W Fogelberg
Fotograf: Ola Kjelbye
Affischbild: Tatsiana Dzivakova
Producent: Andreas Luukinen
Produktion: ADAS teater

Föreställningens längd: ca 2 timmar inkl paus.

Med stöd av Västra Götalandsregionen, Göteborgs Stad, Sveriges Författarfond Dramatikerutskottet, Konstnärsnämnden, Svante Bergströms Teaterstiftelse, Wilhelm och Martina Lundgrens understödsfond, ABF Göteborg och ABF Västra Götaland.


Andlös teater /…/ Zoya spelas i olika åldrar och skeenden av skådespelartrion /…/ alla med sina uttryck och sinnesstämningar. Sömlöst sker det och driver snyggt berättelsen framåt, uppåt, inåt, mot trots, glädje, förtvivlan och desperation /…/ Mama Zoya, Belarus berör starkt, har något väsentligt att berätta /…/ förmedlar med denna pjäs detta med emfas.” 

– Kai Martin-blogg


ADAS signum är framför allt dess rörelsebaserade estetik, vilken de i Zoya, Belarus sannerligen excellerar i. Den synkade gestikulerande koreografin och mimiken hos de tre kvinnliga skådespelarna är obetalbar, tillför ytterligare dimension, gör uppsättningen mångbottnad /…/ Skärpan i budskapet om människors rätt till självbestämmande och respekt går inte att ta miste på /…/ Skådespelarnas insatser förtjänar stora lass av beröm /…/ Svartklädda trions tajming är extraordinär.” 

– Kulturbloggen.com, Mats Hallberg


Med rockkonsertens energi berättas historien /…/ som ingen kan vara oberörd av. Det är en stenhård personhistoria om en kvinnas sakta försvinnande /…/ gripande genom aktörernas vitalitet och påtagliga närvaro i det oerhörda /…/ ett imponerande arbete /…/ ett möte mellan olika kulturella världar som försatt sig i ett viktigt samtal med varandra, på såväl ett mänskligt, politiskt som konstnärligt plan.” 

– Alba.nu, Kjerstin Norén