onsdag 28 september
Ordinarie biljettpris
250 kr (plus serviceavgift 25 kr)
Tid
19:00
Längd
Paus

Erbjudande

Pröva vår meny på Uppenbar & bistro i anslutning till föreställning!
Vi öppnar en timme innan föreställning. All mat förbokar ni hos oss via reginateatern@uppsala.se eller direkt via biljettkassan. Dryck beställer ni på plats. Vi har tillstånd för öl och vin och ett litet men utvalt utbud. Maten intar ni på övervåningen i nya Uppenbar & bistro. Drycker får man också ta med in i salongen under föreställning.
Läs mer och se vår meny här: Mat & dryck


Biljettkassan

Om du vill ha personlig hjälp kan du ringa 018-727 83 40 eller maila PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOnJlZ2luYXRlYXRlcm5AdXBwc2FsYS5zZSIgdGFyZ2V0PV9ibGFuaz5yZWdpbmF0ZWF0ZXJuQHVwcHNhbGEuc2U8L2E+.
Öppettider tisdag–fredag 12:00–15:00.


Reginateaterns ordinarie köpvillkor

1. Köpt biljett återlöses ej.

2. Du kan i mån av plats byta föreställningsdatum på din biljett till ett annat datum av samma produktion(samma serie av föreställningar), senast dagen innan föreställningen.

3. Vid inställd föreställning ska biljetten återlösas inom 30 dagar. Biljetter köpta via biljettkassan återlöses i biljettkassan. Information om återlösen sker primärt via mejl.

4. Vid flyttad föreställning erbjuds du att behålla din biljett alt. Lösa in för presentkort eller återköp.

5. Samtliga biljetter kontrolleras av personal i samband med insläpp.

6. Om du köper pensionär/studentbiljett så ska du kunna uppvisa giltigt intyg.

7. Klockslaget på din biljett avser tid för föreställningens början. Då ska du ha intagit din plats. Efter föreställningens början kan insläpp inte garanteras.

Tillgänglighet

Är ni beroende av rullstol, permobil eller motsvarande så boka gärna direkt via biljettkassan för bästa vägledning och placering i lokalen. Ledsagare följer med utan extra kostnad.

Hörslinga som täcker hela salongen finns.

Tillgänglighetsanpassad toalett finns i entréområdet.

Vi har även en trapphiss till övervåningen (ledsagare och instruktion av personal krävs för att använda hissen).

Reginateaterns salong har 154 platser på parkett samt 76 platser på balkong (kan variera beroende på scensstorlek). Det är god sikt från samtliga platser.

Tag gärna kontakt med oss om ni vill ha hjälp kring tillgängligheten.

Min hotfulla dikt

Presenteras i samarbete med Svenska PEN

Du skriver en dikt. Du publicerar den på sociala medier. Du sätts i fängelse. Välkommen till en teaterföreställning med fokus på demokrati och yttrandefrihet, diskriminering och förtryck. Vi förflyttar oss tillbaka till oktober 2015. Det är då Dareen Tatour fängslas för orden hon skrivit om att göra motstånd. Hennes folk lever under ockupation.

Min hotfulla dikt är Dareen Tatours berättelse om hur hon behandlades innan, under och efter rättegången. Om hur det är att inte få leva ett normalt liv, att inte få tala fritt eller arbeta med det man vill. Om existens. Det som hände Dareen är ett öde som delas med andra författare och journalister runt om i världen.

Dareen som kommer från Palestina är numera (2021-2022) fristadsförfattare i Östersund genom organisationen ICORN. Den här föreställningen är baserad på verkliga händelser men texten och omständigheterna har tolkats av det konstnärliga teamet.


Gästspelas av UNDANTAGET

Manus: Dareen Tatour
Översättning: Malin Nord
Regi: Martin Johansson
På scen: Malin Tengvard
Ljusdesign: Roland Ivarsson
Musik: Pernilla Axerup och Pia Påltoft
Scenografi: Helene Gedda