SPELDATUM

  • 09 Jun 2019 17:00

Fri entré

OM JULIET

Reading/genrep

Romeo måste dö.
Det står skrivet i stjärnorna.
Men Juliet!

Juliet, Oh Juliet, varför ska du dö?
Du som är solen. Du som är livet. Som en komet skjuts du ut i världen när du träffar Romeo. Du kan inte stoppas.
Nej, nu trotsar vi stjärnorna!
Vi låter dig leva.

Några år senare står hon där. Europas bäst säljande artist. Hon har rymt från pappa till friheten i musiken. Det är något med hennes livskraft som är för lysande för sin tid. Hon är en överlevare och hon har valt att stå kvar. För sådana är vissa människors öden, att vara dem som är kvar, som representerar de levande.

Idén om att sammanföra musikartisten Leila K:s öde med William Shakespeares drama kom från Klara Bendz. Allt material till föreställningen skapades av och med ensemblen under fyra intensiva sommarveckor. Inspirationskällor var dokumentären Fuck you, fuck you very much om Leila K, sommarpratare och musikvideor, filmen Kids och populärkultur i allmänhet, erfarenheter ur ensemblens egna ungdomsår och inte minst förstås William Shakespeares pjäs Romeo och Juliet.


Skådespelare: Adam Jawad, Alma Eliasson Godonou, Catrin Anlér Blomberg, Klara Jutterdal, Maya Alarcón, Rasmus De Verdier*
Regi: Klara Bendz
Dramaturgi: Klara Bendz och Adam Jawad
Producent: Sandra Jogenby

Föreställningen har nypremiär på Unga Klara i Bagarmossens Folkets hus den 14 & 15 juni. Urpremiären var på Reginateatern den 3 september 2015.

Föreställningen är ca 60 min lång.