lördag 20 augusti
Ordinarie biljettpris
Fri entré, ingen bokning krävs!
Tid
14:00
Längd
Paus

Erbjudande


Biljettkassan

Om du vill ha personlig hjälp kan du ringa 018-727 83 40 eller maila PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOnJlZ2luYXRlYXRlcm5AdXBwc2FsYS5zZSIgdGFyZ2V0PV9ibGFuaz5yZWdpbmF0ZWF0ZXJuQHVwcHNhbGEuc2U8L2E+.
Öppettider tisdag–fredag 12:00–15:00.


Reginateaterns ordinarie köpvillkor

1. Köpt biljett återlöses ej.

2. Du kan i mån av plats byta föreställningsdatum på din biljett till ett annat datum av samma produktion(samma serie av föreställningar), senast dagen innan föreställningen.

3. Vid inställd föreställning ska biljetten återlösas inom 30 dagar. Biljetter köpta via biljettkassan återlöses i biljettkassan. Information om återlösen sker primärt via mejl.

4. Vid flyttad föreställning erbjuds du att behålla din biljett alt. Lösa in för presentkort eller återköp.

5. Samtliga biljetter kontrolleras av personal i samband med insläpp.

6. Om du köper pensionär/studentbiljett så ska du kunna uppvisa giltigt intyg.

7. Klockslaget på din biljett avser tid för föreställningens början. Då ska du ha intagit din plats. Efter föreställningens början kan insläpp inte garanteras.

Tillgänglighet

Är ni beroende av rullstol, permobil eller motsvarande så boka gärna direkt via biljettkassan för bästa vägledning och placering i lokalen. Ledsagare följer med utan extra kostnad.

Hörslinga som täcker hela salongen finns.

Tillgänglighetsanpassad toalett finns i entréområdet.

Vi har även en trapphiss till övervåningen (ledsagare och instruktion av personal krävs för att använda hissen).

Reginateaterns salong har 154 platser på parkett samt 76 platser på balkong (kan variera beroende på scensstorlek). Det är god sikt från samtliga platser.

Tag gärna kontakt med oss om ni vill ha hjälp kring tillgängligheten.

Poesi i parken

Njut av ord och musik ovanför stadens brus. På slottets norra sida framträder poeten Charlotte Jansdotter och musikern Joel Gabrielsson. Ta med eget fika eller köp en picknickkorg på Museum Bar & Café.

Rosor är röda
Violer är blå
En dikt i parken
för både stora och små


Plats: På norra sidan om Uppsala slott, vid de lummiga träden. Koordinater: 59.854679, 17.634565
FRI ENTRÉ
Vid dåligt väder så flyttas evenemanget inomhus till Uppsala konstmuseum
Evenemanget är del av Sommar runt slottet. Läs mer här: uppsala.se/sommarruntslottet


Charlotte Jansdotter är scenpoet och spoken word artist. I hennes dikter berör hon människans sårbarhet, förlusterna vi drabbas av och allt som skaver och sliter i oss. Brännande och närgånget, med glimtar av ljus och hopp. Charlotte har bland annat uppträtt på Dramatens jubileumsföreställningar av spoken word. Hon är tidigare Uppsalamästare i poetry slam och bronsmedaljör i SM i poetry slam. Hennes poesi har publicerats i Krispiga kaskaders antologi, 2018 och vunnit pris i Live at heart Lyric, 2021. Framträdandet Mäktig/Du hade glömt har fått stor uppmärksamhet och spridning, och hyllats av bland annat Mia Skäringer.

Se Charlottes bejublade framträdande från Dramaten nedan, eller via denna länk.

Joel Gabrielsson är musiker och producent som varit verksam i olika musikaliska konstellationer. Våren 2021 debuterade han i eget namn med EPn Citadel (Jivvär Records) och blev uppmärksammad i svensk och internationell press. Musiken har beskrivits som en mix av indie/singersongwriter med inslag av kammarpop. Franska Rolling Stone jämförde honom med Thom Yorke och Jonsi. Han har även släppt suggestiv electronica under pseudonymen Flyinglow (Substream) samt komponerat och improviserat musik till dans- och teaterföreställningar. Lyssna på hans musik här!

Evenemanget produceras av Reginateatern.