lördag 28 maj
Ordinarie biljettpris
30 kr
Tid
12:00
Längd
1 hours 30 min
Paus
Nej

Erbjudande


Biljettkassan

Om du vill ha personlig hjälp kan du ringa 018-727 83 40 eller maila PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOnJlZ2luYXRlYXRlcm5AdXBwc2FsYS5zZSIgdGFyZ2V0PV9ibGFuaz5yZWdpbmF0ZWF0ZXJuQHVwcHNhbGEuc2U8L2E+.
Öppettider tisdag–fredag 12:00–15:00.


Reginateaterns ordinarie köpvillkor

1. Köpt biljett återlöses ej.

2. Du kan i mån av plats byta föreställningsdatum på din biljett till ett annat datum av samma produktion(samma serie av föreställningar), senast dagen innan föreställningen.

3. Vid inställd föreställning ska biljetten återlösas inom 30 dagar. Biljetter köpta via biljettkassan återlöses i biljettkassan. Information om återlösen sker primärt via mejl.

4. Vid flyttad föreställning erbjuds du att behålla din biljett alt. Lösa in för presentkort eller återköp.

5. Samtliga biljetter kontrolleras av personal i samband med insläpp.

6. Om du köper pensionär/studentbiljett så ska du kunna uppvisa giltigt intyg.

7. Klockslaget på din biljett avser tid för föreställningens början. Då ska du ha intagit din plats. Efter föreställningens början kan insläpp inte garanteras.

Tillgänglighet

Är ni beroende av rullstol, permobil eller motsvarande så boka gärna direkt via biljettkassan för bästa vägledning och placering i lokalen. Ledsagare följer med utan extra kostnad.

Hörslinga som täcker hela salongen finns.

Tillgänglighetsanpassad toalett finns i entréområdet.

Vi har även en trapphiss till övervåningen (ledsagare och instruktion av personal krävs för att använda hissen).

Reginateaterns salong har 154 platser på parkett samt 76 platser på balkong (kan variera beroende på scensstorlek). Det är god sikt från samtliga platser.

Tag gärna kontakt med oss om ni vill ha hjälp kring tillgängligheten.

Sömnstörningar – Offentlig läsning

Varför har just de två som kanske var Virginia Woolf och Sylvia Plath fastnat tillsammans på en ganska ogästvänlig mellanvåning efter döden? Vad gör de, vad pratar de om och vad äter de? Vad är det för särskilt med badkaret och ugnen, och vad händer när den glamourösa Ivana T. anländer och vänder upp och ner på saker och ting?

Sömnstörningar av Radka Denemarková hade sin urpremiär på teater Na zábradlí i Prag år 2010. Den har därefter översatts till polska och slovenska samt utkommit i bokform. Nu översätts pjäsen till svenska av Karin Eriksson i samarbete med regissör Ester Holmén.
Med denna offentliga läsning får berättelsen för första gången möta svenska skådespelare och publik!

Läsningen presenteras av Holmén och rollerna läses av medverkande skådespelare. Ca 1 timmes läsning följt av 30 minuters samtal om pjäsen. Reginateaterns café är öppet under hela läsningen för den som vill ha fika.

Sömnstörningar – en obarmhärtig komedi om att inte få ro.

Av: Radka Denemarková
Medverkande: Siv Eriksson, Elin Hilläng, Tuva Jagell
Regi: Ester Holmén
Översättning från tjeckiskan: Karin Eriksson

Radka Denemarková har varit författare på heltid sedan fiktionsdebuten år 2005. Vid fyra tillfällen har hon tilldelats Magnesia Litera, Tjeckiens motsvarighet till Augustpriset. Hennes romaner har översatts till 23 språk. I Sverige har romanen Pengar från Hitler utkommit i översättning av Karin Eriksson, för vilken de nominerades till Kulturhuset Stadsteaterns internationella litteraturpris. Sömnstörningar är Denemarkovás första pjäs.