SPELDATUM

  • 10 Okt 2019 19:00
  • 11 Okt 2019 19:00
  • 12 Okt 2019 19:00
  • 18 Okt 2019 19:00
  • 19 Okt 2019 19:00

Biljettpris: Ord 270 kr (plus serviceavgift 25 kr), grupp fr åtta pers 240 kr (plus serviceavgift 25 kr), stud/ungdom t o m 26 år  160 kr (plus serviceavgift 25 kr), pensionär 210 kr (plus serviceavgift 25 kr).

SALLY! – En musikalisk komedi om kanalsimmerskan Sally Bauer

av John Fiske

I augusti 1939, bara fem dagar innan det andra världskriget bröt ut, simmar svenskan Sally Bauer över den engelska kanalen. Klockan 05:50 går Sally ner till stranden i Cap Gris Nez utanför Calais i Frankrike och börjar simma mot den engelska kusten. Vattnet är bara 13 grader varmt och tidvattnet är så starkt att man är tvungen att simma mellan fem och tio mil för att klara sträckan. Drygt femton timmar senare simmar Sally i land några kilometer sydväst om Dover. Av c:a femhundra personer som då hade försökt klara simningen är hon en av bara femton som lyckades. Hemma i Malmö möts hon av över 20 000 personer som kommer för att hylla henne.

Showen ska berätta denna fantastiska historia om en enastående idrottskvinna. Med hjälp av sånger, musik och en stor dos humor ska Sally Bauers bedrift sättas i kontexten av ett Europa på väg in i ett fasansfullt krig.

Mycket fint recension i UNT, som bl a skriver:

"Samarbetet mellan Kesselofski & Fiske och Uppsalas Fria Teater känns som ett genuint och ömsesidigt utbyte av nytt blod för båda grupperna. De förstnämndas svärta och humor med de andras mer mjuka allmänmänskliga utblick ger i kombination en föreställning som varvar musik och teater med både värme och politisk kommentar."

» Läs hela recensionen här

» Läs förhandsreportage i UNT

Sally - foto: Oskar Arvidsson
Foto: Oskar Arvidsson

Sally - foto: Oskar Arvidsson
Foto: Oskar Arvidsson

Sally - foto: Oskar Arvidsson
Foto: Oskar Arvidsson

Medverkande:
Andrea Geurtsen, John Fiske, Paul Kessel & Mats Tielman Lindberg

Sally

» Ladda hem pressbild (foto: Sarah Thorén) 


Produktion: Kesselofski & Fiske och Uppsalas Frias Teater

I samarbete med Fyrishov

Fyrishov

Samt med stöd från Uppsala kommuns kulturnämndFöreställningen ingår i: 

Kulturkompis