tisdag 29 mars
Ordinarie biljettpris
90 kr (plus serviceavgift 10 kr)
Tid
19:00
Längd
1 hours 30 min
Paus
Nej

Erbjudande

Pröva vår nya meny på Uppenbar & bistro i anslutning till föreställning!
Vi öppnar en timme innan föreställning. All mat förbokar ni hos oss via reginateatern@uppsala.se eller direkt via biljettkassan. Dryck beställer ni på plats. Vi har tillstånd för öl och vin och ett litet men utvalt utbud. Maten intar ni på övervåningen i nya Uppenbar & bistro. Drycker får man också ta med in i salongen under föreställning.
Läs mer och se vår meny här: Mat & dryck


Biljettkassan

Om du vill ha personlig hjälp kan du ringa 018-727 83 40 eller maila PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOnJlZ2luYXRlYXRlcm5AdXBwc2FsYS5zZSIgdGFyZ2V0PV9ibGFuaz5yZWdpbmF0ZWF0ZXJuQHVwcHNhbGEuc2U8L2E+.
Öppettider tisdag–fredag 12:00–15:00.


Reginateaterns ordinarie köpvillkor

1. Köpt biljett återlöses ej.

2. Du kan i mån av plats byta föreställningsdatum på din biljett till ett annat datum av samma produktion(samma serie av föreställningar), senast dagen innan föreställningen.

3. Vid inställd föreställning ska biljetten återlösas inom 30 dagar. Biljetter köpta via biljettkassan återlöses i biljettkassan. Information om återlösen sker primärt via mejl.

4. Vid flyttad föreställning erbjuds du att behålla din biljett alt. Lösa in för presentkort eller återköp.

5. Samtliga biljetter kontrolleras av personal i samband med insläpp.

6. Om du köper pensionär/studentbiljett så ska du kunna uppvisa giltigt intyg.

7. Klockslaget på din biljett avser tid för föreställningens början. Då ska du ha intagit din plats. Efter föreställningens början kan insläpp inte garanteras.

Tillgänglighet

Är ni beroende av rullstol, permobil eller motsvarande så boka gärna direkt via biljettkassan för bästa vägledning och placering i lokalen. Ledsagare följer med utan extra kostnad.

Hörslinga som täcker hela salongen finns.

Tillgänglighetsanpassad toalett finns i entréområdet.

Vi har även en trapphiss till övervåningen (ledsagare och instruktion av personal krävs för att använda hissen).

Reginateaterns salong har 154 platser på parkett samt 76 platser på balkong (kan variera beroende på scensstorlek). Det är god sikt från samtliga platser.

Tag gärna kontakt med oss om ni vill ha hjälp kring tillgängligheten.

Vad är existentiella samtal? med Adam Wallenberg

Vad är…?

Samtal om livets stora frågor på Reginateaterns lilla scen!

”Vad är…?” är en samtalsserie om existentiella frågor där publiken får möjlighet att fundera kring livet. Som programtiteln avslöjar så kretsar varje samtal kring en fråga som utforskas med hjälp av en för varje tillfälle inbjuden gäst. Gästen sätter sin prägel på samtalet och bjuder därefter in publiken att delta. Varje samtal blir därmed en unik händelse som formas i stunden av alla som är närvarande.  

Samtalen leds av Reginateaterns egna Malin Jörnvi. Malin har en kandidatexamen i teater och kulturanalys, en masterexamen i estetik samt yogalärarutbildning. Malin är med sin breda bakgrund också aktiv inom Svenska sällskapet för filosofisk praxis som verkar för ett mer eftertänksamt och klokare Sverige.

Vårens första föreställning är en introduktion till existentiella samtal och besöks av Adam Wallenberg som är konstnär, konstpedagog och filosofisk praktiker vid bl.a. Moderna museet i Stockholm. Därefter kommer Helena Kallner, gestaltterapeut och lärare i Developmental Somatic Psychotherapy för att tänka kring rörelse och resonans. Slutligen gästas vi av Kim Solin som är docent i filosofi och verksam vid Uppsala universitet och funderar tillsammans kring begreppet ångest.  

Samtalen kräver inga som helst förkunskaper utan endast en nyfikenhet på livet samt mod att förundras!

Varmt välkomna till Vad är...? på Reginateatern!


Vårens samtal sker i samband med nyöppningen av teaterns ovanvåning där den lilla scenen och f.d. cafédelen utgör en ny spännande mötesplats: Uppenbar & Bistro. Reginateatern vill därigenom värna och vårda sin särställning som Uppsalas publiknära scen med en unik familjär och inbjudande atmosfär. Varmt välkomna!

Vad är...? presenteras i samarbete med Folkuniversitetet.

Vårens samtal:

tisdag 29 mars 19:00, lilla scenen
Vad är existentiella samtal?

Vårens första samtal gästas av Adam Wallenberg som arbetar som konstnär, konstpedagog och filosofisk praktiker vid bl.a. Moderna museet i Stockholm. Adam kommer till oss på Regina för att fundera kring vad filosofi har att göra med konst och vad som egentligen kan menas med existentiella samtal. Välkommen att påbörja den filosofiska resan på Reginateatern!

tisdag 26 april 19:00, lilla scenen
Vad är rörelse?

Helena Kallner är bl.a. verksam gestaltterapeut, lärare i Developmental Somatic Psychotherapy och doktorand vid Metanoia Institute/Middlesex University där hon undersöker kinestetisk resonans. Helena kommer till Regina för att undersöka rörelse både verbalt och i praktiken. Kom och rör dig mot insikt tillsammans med oss!

tisdag 24 maj 19:00, lilla scenen
Vad är ångest?  

Det sista samtalet för våren handlar om ångest och till vår hjälp har vi Kim Solin, docent i filosofi och verksam vid Uppsala universitet. Ett av Kims forskningsområden är existentialism och där spelar ångest en alldeles central roll. Lär dig mer om det filosofiska begreppet ångest och bidra med dina egna erfarenheter hos oss på Regina!