tisdag 01 november
Ordinarie biljettpris
90 kr (plus serviceavgift 10 kr)
Student/ungdom t.o.m. 26 år
60 kr (plus serviceavgift 10 kr)
Tid
18:00
Längd
1 hours 30 min
Paus

Erbjudande


Biljettkassan

Om du vill ha personlig hjälp kan du ringa 018-727 83 40 eller maila PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOnJlZ2luYXRlYXRlcm5AdXBwc2FsYS5zZSIgdGFyZ2V0PV9ibGFuaz5yZWdpbmF0ZWF0ZXJuQHVwcHNhbGEuc2U8L2E+.
Öppettider tisdag–fredag 12:00–15:00.


Reginateaterns ordinarie köpvillkor

1. Köpt biljett återlöses ej.

2. Du kan i mån av plats byta föreställningsdatum på din biljett till ett annat datum av samma produktion(samma serie av föreställningar), senast dagen innan föreställningen.

3. Vid inställd föreställning ska biljetten återlösas inom 30 dagar. Biljetter köpta via biljettkassan återlöses i biljettkassan. Information om återlösen sker primärt via mejl.

4. Vid flyttad föreställning erbjuds du att behålla din biljett alt. Lösa in för presentkort eller återköp.

5. Samtliga biljetter kontrolleras av personal i samband med insläpp.

6. Om du köper pensionär/studentbiljett så ska du kunna uppvisa giltigt intyg.

7. Klockslaget på din biljett avser tid för föreställningens början. Då ska du ha intagit din plats. Efter föreställningens början kan insläpp inte garanteras.

Tillgänglighet

Är ni beroende av rullstol, permobil eller motsvarande så boka gärna direkt via biljettkassan för bästa vägledning och placering i lokalen. Ledsagare följer med utan extra kostnad.

Hörslinga som täcker hela salongen finns.

Tillgänglighetsanpassad toalett finns i entréområdet.

Vi har även en trapphiss till övervåningen (ledsagare och instruktion av personal krävs för att använda hissen).

Reginateaterns salong har 154 platser på parkett samt 76 platser på balkong (kan variera beroende på scensstorlek). Det är god sikt från samtliga platser.

Tag gärna kontakt med oss om ni vill ha hjälp kring tillgängligheten.

What is... suffering?

Vad är...? är tillbaka för ytterligare en säsong med samtal kring livets stora frågor på Reginateaterns lilla scen!

Höstens existentiella samtal kretsar passande nog kring människan, livet och konsten. Vi kommer tala om kritik och lidande och om det mänskliga i stort, för var går egentligen gränserna mot det o- och övermänskliga?

Liksom i våras är det Reginateaterns egna koordinator Malin Jörnvi som leder samtalen tillsammans med en för varje tillfälle inbjuden gäst. På pianot kommer Nik Nutzz tillbaka och improviserar utifrån kvällens tema. Och precis som tidigare så är det publikens egna funderingar som står i fokus.  

Nytt för i höst är att samtalen sker 18.00-19.30 för att ge möjlighet till existentiella funderingar på vägen hem från jobbet. Varje tillfälle kommer även inledas med en längre dialog mellan Malin och gästen där gästen får dela med sig ännu lite mer av sina erfarenheter och kunskaper. Men, med det sagt, så handlar de existentiella frågorna i grund och botten om vad det är att leva och därför krävs inga som helst förkunskaper för att delta. Kom som du är med alla dina funderingar och gå hem i sann filosofisk anda med ännu fler frågor!

Vad är...? presenteras i samarbete med Folkuniversitetet.

Höstens samtal sker onsdagarna 21 september och 19 oktober samt tisdagen 1 november. För mer information om fråga och gäst se nedan.


21 september

Fråga: Vad är kritik?

Gäst: Guy Dammann

Guy Dammann är musikskribent och operakritiker på bland annat Svenska Dagbladet och brittiska The Times Literary Supplement. Han är även knuten till filosofiska institutionen på Uppsala universitet och arbetar just nu med en bok om konstkritikens filosofi.   

Guy gästar Reginateatern för att tänka med oss kring vad det innebär att vara konstkritiker, varför konstkritik kan uppfylla en viktig samhällsfunktion och hur begreppet "kritik" -- förstått mer allmänt som ett specifikt sätt att interagera med vår omvärld -- är betydande för oss alla. Men om alla vi i grund och botten är kritiker, varför är det egentligen så svårt att bli kritiserad?

Välkommen till en kritisk granskning av kritik på Reginateatern den 21 september!


19 oktober

Fråga: Vad är mänskligt?

Gäst: Maria Essunger

Maria Essunger är docent och lektor i Systematisk teologi med livsåskådningsforskning vid Teologiska institutionen på Uppsala universitet. Marias forskning berör olika synsätt på vad det är att leva och hur konst kan fördjupa och utvidga perspektiven på vad och hur det är att vara människa.

Till Reginateatern kommer Maria för att fundera kring det mänskliga och var någonstans gränserna egentligen går mot det omänskliga och det icke-mänskliga. Vad skiljer människan från djur, maskin och en eventuell gudomlig verklighet? Och vad har konst med saken att göra?

Välkommen till ett mänskligt existentiellt samtal den 19 oktober!


1 november (in English)

Question: What is suffering?

Guest: Marko Simuenovic

Marko Simeunovic is a Zen buddhist pracitioner as well as a medical doctor. Along side his profession in medicine he has studied the teachings of Buddhism and meditation for the last 13 years, including visits and stays at Buddhist monesteries in Germany, France, Japan and the Himalayas. Marko currently resides in Uppsala and offers Zen meditation couses, Zazen, at Zen Meditation Center.

Marko visits Reginateatern to discuss suffering from the point of intersection between Zen and Western medicine. What is suffering, is there a difference between suffering physically and mentally, and what does the Buddhist core truth that ‘everything is suffering’ really mean?  

Welcome to a hopefully not too discomforting evening at Reginateatern on November 1!

The conversation with Marko will be held in English but conversations among members of the audience will of course be welcome in Swedish.