Nyheter

 • 2022-05-05 00:00

  Queera Regina

  I stolt samarbete med RFSL Uppsala presenterar vi Queera Regina. Under hösten blir det flera tillfällen med bl.a. scenkonstföreställningar, föredrag och föreläsningar. Kvällarna inramas av möjlighet och tid att mötas och mingla innan föreställningen samt reflektera efteråt.

  Vid några av dessa tillfällen vill vi ta tillfället i akt och lyfta fram lokal queer scenkonst. Vi letar efter inspirerande konstnärer från Uppsala och området som vill ta scenen och erbjuder sig till teaterpubliken och inleda kvällen före kvällens huvudakt.

  Är du intresserad av att ta steget på scenen, dela din konst med communityt och knyta kontakt med nationella och internationella queera konstnärer?

  Maila i så fall till maria.x.nilsson@uppsala.se och berätta lite mer om vad du skulle vilja göra.
  RFSL och Regina gör sedan ett urval och bjuder in er.

  In English:
  Reginateatern and RFSL Uppsala proudly present Queer Regina. This fall, we will host evenings dedicated to queer performing arts, lectures and talks, and more. Each evening will provide a chance to meet, mingle and discuss before and after the act.

  We want to seize the opportunity to shine a light on local queer performing arts during our program. We are looking for inspiring artists from the Uppsala area who want to take the stage, show what they can do, guide the audience through the evening and present the main act.

  Are you interested in stepping onto the scene, share your art with the community and network with national and international queer art
  Send an e-mail to maria.x.nilsson@uppsala.se and tell us about you and what you would like to do.

  RFSL Uppsala and Regina will then make a selection and invite you.

  info
 • 2022-04-04 00:00

  Biljettkassans sommartider

  Under sommaren kommer biljettkassan att hålla stängt
  3/7–4/8.
  Vi öppnar åter med ordinarie öppettider
  (tisdag–fredag 12–15) tisdagen den 8/8.

  info
 • 2022-03-22 00:00

  Fyris Comedy under hösten

  Under höstsäsongen 2023 kan vi fortsatt njuta av Fyris Comedy-kvällar på stora scenen.
  Ett antal kända namn kommer att dyka upp dessa fyra kvällar. Dessutom kommer succén ”Open mic” att fortsätta på lilla scenen i Uppenbar. Där är det begränsat antal platser till de sex kvällarna, så boka snabbt.
  För mer info se under fliken ”Föreställningar”

  info
 • 2022-02-28 00:00

  Stödgala tillsammans med Röda korset 19 mars - UTSÅLD!

  EN KVÄLL FÖR FRED PÅ REGINATEATERN
  Stödgala för de utsatta i Ukraina

  19 mars kl 19.00
  Plats: Reginateaterns stora scen
  Galan är slutsåld. Den sänds även digitalt - se vår hemsida för information om digitala länkar dag för evenemang.

  Reginateatern anordnar tillsammans med Röda Korset i Uppsala en insamlingsgala för de krigsdrabbade i Ukraina den 19 mars kl. 19.00 på Reginateatern. Biljettintäkter går oavkortat till Röda Korsets dedikerade insamlingskonto för Ukraina. Jacke Sjödin, Orphei Drängar, Väsen, prof. Peter Wallensteen är några av de hittills klara namnen för medverkan på galan, fler artister tillfrågas just nu och vi räknar med 5-6 olika inslag under kvällen.

  - Vi känner att det är betydelsefullt att kunna bidra till den svåra situationen i Ukraina med de medel vi har; ett scenrum och många artistkontakter. Det känns fint att göra det tillsammans med Röda Korset som partner för att vara säkra på att de pengar som kommer in går till rätt ändamål och används effektivt, säger Olle Starlander, chef på Reginateatern.

  - Tillsammans är vi starkare. De humanitära behoven är enorma och Röda Korset finns på plats i konfliktområden sedan 8 år tillbaka. Vi fortsätter intensifiera vårt arbete tillsammans med Reginateatern och alla de Uppsalabor som vill engagera sig i denna fråga. Vi tackar på förhand de artister som ställer upp gratis, säger Dlovan Kassab, verksamhetschef på Röda Korset i Uppsala.

  Redan nu kan man skänka till Röda Korsets insamling via följande betalsätt:
  • Swish: 123 511 29 58
  • Bankgiro: 5333-1146
  Företag som vill skänka pengar till insamlingen, kontakta Röda Korset . Vi kommer uppmärksamma de företag som donerat pengar både vid galan och genom Röda Korsets sociala kanaler.

  Kvällen kommer också att sändas digitalt för att nå så många som möjligt. Länk till sändning kommer att finnas via Reginateaterns hemsida.
  Mer information och biljetter till evenemanget kommer att finnas via Reginateaterns hemsida.
  Släpps under eftermiddagen, måndag den 28 februari.

  Varje köpt biljett är ett direkt stöd till hjälpen i Ukraina.

  info
 • 2022-02-24 00:00

  Invigning av nya Uppenbar & bistro 12 mars

  Samhället öppnar mer och mer och det gör även vi på Regina!

  Den 12 mars kl. 18:00 har Reginateatern nöjet att presentera en ny och förbättrad matservering på andra våningen: Uppenbar & bistro. Avnjut en - eller varför inte två - rätter innan föreställning och stanna kvar för att smälta upplevelsen efteråt. Uppenbar & bistro kommer, som namnet antyder, servera enklare bistromat till hög kvalité och kommer dessutom erbjuda ett utökat dryckessortiment: välj mellan vin, öl och diverse alkoholfria alternativ och diskutera konst, kultur eller något helt annat. Missa inte heller att kika in det växande program som tar plats på Lilla scenen under våren, närmast sker det första tillfället på vår nya samtalsserie ”Vad är…?”, stora existentiella frågor på lilla scen.

  Med nyöppningen av ovanvåningen vill Reginateatern bjuda in till fler möten och samtal i samband med föreställningar och en större och bättre upplevelse av ert besök.

  Varmt välkomna!


  info
 • 2022-02-11 00:00

  Unikt samarbete med Gitarrfestivalen

  Vi har det stora nöjet att kunna presentera ett nytt och spännande samarbete med Klaus Pontvik och Uppsala Internationella Gitarrfestival. Gästspelningar av företrädelsevis sydamerikanska etablerade och skickliga musiker ofta med gitarren i centrum, men även andra högklassiga och oväntade kombinationer.
  Konsertserien innehåller även en Sydamerikansk minifestival den 27 mars. Missa inte dessa fantastiska och exklusiva konsertkvällar - för alla älskare av god musik.

  6 mars Ellen Nisbeth & Susanna Risberg - viola & elektrisk gitarr
  20 mars  Piazzola tribute av Tango kvintett och Alejo Falces
  27 mars Sydamerikansk minifestival med tre akter; Juan Falú & Carlos Moscardini, Duo Siqueria Lima, Marcelo Coulon & David Azán
  27 maj Trios Dos Mas Uno

  Mycket välkomna

  info
 • 2022-01-04 11:08

  Väsen på Regina! Folk & visa nytt tema våren 2022

  Nu presenterar Reginateatern ett nytt tema för våren 2022: Folk och Visa, där framförallt gammal och ny nordisk musiktradition får utrymme. Värdar för temat är internationellt etablerade uppländska folkmusikgruppen Väsen, Olov Johansson på nyckelharpor och Mikael Marin på bland annat violoncello da spalla.

  - Vi ser verkligen fram mot samarbetet med Väsen och med att låta temat Folk & Visa vara en del av det breda utbud som teatern representerar. Det är uråldrigt, kulturbärande och nyskapande på samma gång, säger Olle Starlander, chef för Reginateatern.

  Med nyfikenhet i fokus skapas varje konsert som en egen unik kväll tillsammans med de inbjudna gästerna. ” Det känns fantastiskt att få bjuda på det här på hemmaplan” säger Olov och Micke.

  Inom temat Folk & Visa på Reginateatern med gruppen Väsen som värd presenteras under våren följande program:

  14 januari : Premiär med gruppen Väsen, Sveriges internationellt mest kända folkmusikgrupp.
  18 februari: Sofia Karlsson, en av Sveriges främsta vissångerskor som gäst.
  30 mars: Lena Willemark, riksspeleman, sångerska, kompositör och flerfaldig Grammisvinnare.
  8 april: Ale Möller, sedan många år en av de främsta bärarna av svensk folkmusiktradition
  7 maj: Mäktig säsongsfinal med V-Dala spelmanslag
  I anslutning till evenemangen bjuder teatern in till mötesplats för folkmusikintresserade, eventuellt med jam.

  info