Nyheter

 • 2022-05-05 00:00

  Teatercirkel på Reginateatern

  Vi har den stora glädjen att bjuda in till vår nya mötesplats: Teatercirkel på Regina!
  Fungerar som en bokcirkel - men bygger såklart på olika former av scenkonst.
  24 februari 18.30-22.00 i anslutning till föreställningen Nassim med Bianca Kronlöf kör vi igång.

  Teatercirkeln presenteras i samverkan med Maria Essunger, Universitetslektor i systematisk teologi med livsåskådningsforskning vid Teologiska institutionen på Uppsala universitet.

  Malin Jörnvi leder cirkeln. Åtta personer får plats...först till kvarn.

  Anmäl till malin.jornvi@uppsala.se senast 17 februari, så bekräftar hon om ni kommer med (har du redan biljett - meddela, så löser vi det).

  info
 • 2022-04-04 00:00

  Vinnare i Poetry Slam 2022

  Ingrid Stenlund är mästare i Poetry Slam 2022! Ett stort grattis från Reginateatern. Hon bildade lag med Astrid Rimm, Emma Bergman och Elin Hjert.

  info
 • 2022-03-22 00:00

  Inställd spelning 26 december

  Den planerade spelningen den 26 december med Soul Pack är tyvärr inställd. Ni som eventuellt hunnit köpa biljetter kan vända er till teaterns kassa för återlösen.

  info
 • 2022-02-28 00:00

  Stödgala tillsammans med Röda korset 19 mars - UTSÅLD!

  EN KVÄLL FÖR FRED PÅ REGINATEATERN
  Stödgala för de utsatta i Ukraina

  19 mars kl 19.00
  Plats: Reginateaterns stora scen
  Galan är slutsåld. Den sänds även digitalt - se vår hemsida för information om digitala länkar dag för evenemang.

  Reginateatern anordnar tillsammans med Röda Korset i Uppsala en insamlingsgala för de krigsdrabbade i Ukraina den 19 mars kl. 19.00 på Reginateatern. Biljettintäkter går oavkortat till Röda Korsets dedikerade insamlingskonto för Ukraina. Jacke Sjödin, Orphei Drängar, Väsen, prof. Peter Wallensteen är några av de hittills klara namnen för medverkan på galan, fler artister tillfrågas just nu och vi räknar med 5-6 olika inslag under kvällen.

  - Vi känner att det är betydelsefullt att kunna bidra till den svåra situationen i Ukraina med de medel vi har; ett scenrum och många artistkontakter. Det känns fint att göra det tillsammans med Röda Korset som partner för att vara säkra på att de pengar som kommer in går till rätt ändamål och används effektivt, säger Olle Starlander, chef på Reginateatern.

  - Tillsammans är vi starkare. De humanitära behoven är enorma och Röda Korset finns på plats i konfliktområden sedan 8 år tillbaka. Vi fortsätter intensifiera vårt arbete tillsammans med Reginateatern och alla de Uppsalabor som vill engagera sig i denna fråga. Vi tackar på förhand de artister som ställer upp gratis, säger Dlovan Kassab, verksamhetschef på Röda Korset i Uppsala.

  Redan nu kan man skänka till Röda Korsets insamling via följande betalsätt:
  • Swish: 123 511 29 58
  • Bankgiro: 5333-1146
  Företag som vill skänka pengar till insamlingen, kontakta Röda Korset . Vi kommer uppmärksamma de företag som donerat pengar både vid galan och genom Röda Korsets sociala kanaler.

  Kvällen kommer också att sändas digitalt för att nå så många som möjligt. Länk till sändning kommer att finnas via Reginateaterns hemsida.
  Mer information och biljetter till evenemanget kommer att finnas via Reginateaterns hemsida.
  Släpps under eftermiddagen, måndag den 28 februari.

  Varje köpt biljett är ett direkt stöd till hjälpen i Ukraina.

  info
 • 2022-02-24 00:00

  Invigning av nya Uppenbar & bistro 12 mars

  Samhället öppnar mer och mer och det gör även vi på Regina!

  Den 12 mars kl. 18:00 har Reginateatern nöjet att presentera en ny och förbättrad matservering på andra våningen: Uppenbar & bistro. Avnjut en - eller varför inte två - rätter innan föreställning och stanna kvar för att smälta upplevelsen efteråt. Uppenbar & bistro kommer, som namnet antyder, servera enklare bistromat till hög kvalité och kommer dessutom erbjuda ett utökat dryckessortiment: välj mellan vin, öl och diverse alkoholfria alternativ och diskutera konst, kultur eller något helt annat. Missa inte heller att kika in det växande program som tar plats på Lilla scenen under våren, närmast sker det första tillfället på vår nya samtalsserie ”Vad är…?”, stora existentiella frågor på lilla scen.

  Med nyöppningen av ovanvåningen vill Reginateatern bjuda in till fler möten och samtal i samband med föreställningar och en större och bättre upplevelse av ert besök.

  Varmt välkomna!


  info
 • 2022-02-11 00:00

  Unikt samarbete med Gitarrfestivalen

  Vi har det stora nöjet att kunna presentera ett nytt och spännande samarbete med Klaus Pontvik och Uppsala Internationella Gitarrfestival. Gästspelningar av företrädelsevis sydamerikanska etablerade och skickliga musiker ofta med gitarren i centrum, men även andra högklassiga och oväntade kombinationer.
  Konsertserien innehåller även en Sydamerikansk minifestival den 27 mars. Missa inte dessa fantastiska och exklusiva konsertkvällar - för alla älskare av god musik.

  6 mars Ellen Nisbeth & Susanna Risberg - viola & elektrisk gitarr
  20 mars  Piazzola tribute av Tango kvintett och Alejo Falces
  27 mars Sydamerikansk minifestival med tre akter; Juan Falú & Carlos Moscardini, Duo Siqueria Lima, Marcelo Coulon & David Azán
  27 maj Trios Dos Mas Uno

  Mycket välkomna

  info
 • 2022-01-04 11:08

  Väsen på Regina! Folk & visa nytt tema våren 2022

  Nu presenterar Reginateatern ett nytt tema för våren 2022: Folk och Visa, där framförallt gammal och ny nordisk musiktradition får utrymme. Värdar för temat är internationellt etablerade uppländska folkmusikgruppen Väsen, Olov Johansson på nyckelharpor och Mikael Marin på bland annat violoncello da spalla.

  - Vi ser verkligen fram mot samarbetet med Väsen och med att låta temat Folk & Visa vara en del av det breda utbud som teatern representerar. Det är uråldrigt, kulturbärande och nyskapande på samma gång, säger Olle Starlander, chef för Reginateatern.

  Med nyfikenhet i fokus skapas varje konsert som en egen unik kväll tillsammans med de inbjudna gästerna. ” Det känns fantastiskt att få bjuda på det här på hemmaplan” säger Olov och Micke.

  Inom temat Folk & Visa på Reginateatern med gruppen Väsen som värd presenteras under våren följande program:

  14 januari : Premiär med gruppen Väsen, Sveriges internationellt mest kända folkmusikgrupp.
  18 februari: Sofia Karlsson, en av Sveriges främsta vissångerskor som gäst.
  30 mars: Lena Willemark, riksspeleman, sångerska, kompositör och flerfaldig Grammisvinnare.
  8 april: Ale Möller, sedan många år en av de främsta bärarna av svensk folkmusiktradition
  7 maj: Mäktig säsongsfinal med V-Dala spelmanslag
  I anslutning till evenemangen bjuder teatern in till mötesplats för folkmusikintresserade, eventuellt med jam.

  info