fredag 08 mars
Ordinarie biljettpris
195 kr
Serviceavgift tillkommer.
Tid
17:00
Längd
1 hours 15 min
Paus
Nej

Erbjudande


Biljettkassan

Om du vill ha personlig hjälp kan du ringa 018-727 83 40 eller maila PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOnJlZ2luYXRlYXRlcm5AdXBwc2FsYS5zZSIgdGFyZ2V0PV9ibGFuaz5yZWdpbmF0ZWF0ZXJuQHVwcHNhbGEuc2U8L2E+.
Öppettider tisdag–fredag 12:00–15:00.


Reginateaterns ordinarie köpvillkor

1. Köpt biljett återlöses ej.

2. Du kan i mån av plats byta föreställningsdatum på din biljett till ett annat datum av samma produktion(samma serie av föreställningar), senast dagen innan föreställningen.

3. Vid inställd föreställning ska biljetten återlösas inom 30 dagar. Biljetter köpta via biljettkassan återlöses i biljettkassan. Information om återlösen sker primärt via mejl.

4. Vid flyttad föreställning erbjuds du att behålla din biljett alt. Lösa in för presentkort eller återköp.

5. Samtliga biljetter kontrolleras av personal i samband med insläpp.

6. Om du köper pensionär/studentbiljett så ska du kunna uppvisa giltigt intyg.

7. Klockslaget på din biljett avser tid för föreställningens början. Då ska du ha intagit din plats. Efter föreställningens början kan insläpp inte garanteras.

Tillgänglighet

Är ni beroende av rullstol, permobil eller motsvarande så boka gärna direkt via biljettkassan för bästa vägledning och placering i lokalen. Ledsagare följer med utan extra kostnad.

Hörslinga som täcker hela salongen finns.

Tillgänglighetsanpassad toalett finns i entréområdet.

Vi har även en trapphiss till övervåningen (ledsagare och instruktion av personal krävs för att använda hissen).

Reginateaterns salong har 154 platser på parkett samt 76 platser på balkong (kan variera beroende på scensstorlek). Det är god sikt från samtliga platser.

Tag gärna kontakt med oss om ni vill ha hjälp kring tillgängligheten.

Kvinnors yttrandefrihet då och nu – med deras egna ord

Kunskapssalong med Mia Skott

kl. 17.00 den 8 mars 2024 i baren Uppenbar på Reginateatern

Möt kvinnor som genom skarpsinnighet, viljestyrka, desperation och passion gjorde sina röster hörda i Sverige under 1700-talet. Kvinnor som från vitt skilda bakgrunder och med olika förutsättningar – från fångar till slottsfruar – försvarade sig, yrkade på bättre förutsättningar, argumenterade för sina rättigheter och delade med sig av sina erfarenheter genom litteraturen, dagspressen, konsten och i rättssalar.

I en dramatiserad föreläsning på Internationella kvinnodagen delar Mia Skott med sig av upptäckterna hon gjort i arkiven. Visuellt illustrerad, musikaliskt ackompanjerad och med stor kunskap om tiden tar hon med oss på en unik tidsresa. Publiken bjuds in till ett samtal om likheter och skillnader mellan kvinnors yttrandefrihet då och nu, och baren är öppen under hela evenemanget.

Mia Skott är författare, historiker och föreläsare, samt manusförfattare på Uppsala slottshistoriska. Hon har bland annat gett ut böckerna Momma & Fougt: Qwinnliga Tanckar och Mästarinnor i Tryck (Norstedts 2022) och Tapetmakerskor: Självständiga yrkeskvinnor i 1700-talets Stockholm (Stockholmia 2022).

Kunskapssalongen ges i samarbete med Reginateatern och Uppsala slottshistoriska. Uppsala slottshistoriska är ett museum under uppbyggnad i Uppsala slott och ska bli ett centrum för berättelsen om slottets och Uppsalas historia och framväxt.

Fotograf Mikael Galvér