lördag 25 maj
Ordinarie biljettpris
Ordinarie: 295 kr
Student/ungdom tom 26 år: 195 kr
Scenpass Uppsala Riksteaterförening: 255 kr
Serviceavgift tillkommer.
Tid
19:00
Längd
1 tim 10 min
Paus
Nej

Erbjudande

Biljettkassan öppnar en timme innan föreställning tillsammans med Underbar där ni kan köpa snacks, kaffe, te, öl, vin samt alkoholfria drycker. Det går bra att ta med dryck in i salongen.

På teaterns ovanvåning finns Uppenbar för den som önskar ytterligare förtäring i samband med föreställning. Mer information finns under fliken "Mat & dryck" ovan.

Vänligen observera att rullstolsplatser bokas via biljettkassan. Var snäll och kom i god tid innan föreställningen börjar.


Biljettkassan

Om du vill ha personlig hjälp kan du ringa 018-727 83 40 eller maila PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOnJlZ2luYXRlYXRlcm5AdXBwc2FsYS5zZSIgdGFyZ2V0PV9ibGFuaz5yZWdpbmF0ZWF0ZXJuQHVwcHNhbGEuc2U8L2E+.
Öppettider tisdag–fredag 12:00–15:00.


Reginateaterns ordinarie köpvillkor

1. Köpt biljett återlöses ej.

2. Du kan i mån av plats byta föreställningsdatum på din biljett till ett annat datum av samma produktion(samma serie av föreställningar), senast dagen innan föreställningen.

3. Vid inställd föreställning ska biljetten återlösas inom 30 dagar. Biljetter köpta via biljettkassan återlöses i biljettkassan. Information om återlösen sker primärt via mejl.

4. Vid flyttad föreställning erbjuds du att behålla din biljett alt. Lösa in för presentkort eller återköp.

5. Samtliga biljetter kontrolleras av personal i samband med insläpp.

6. Om du köper pensionär/studentbiljett så ska du kunna uppvisa giltigt intyg.

7. Klockslaget på din biljett avser tid för föreställningens början. Då ska du ha intagit din plats. Efter föreställningens början kan insläpp inte garanteras.

Tillgänglighet

Är ni beroende av rullstol, permobil eller motsvarande så boka gärna direkt via biljettkassan för bästa vägledning och placering i lokalen. Ledsagare följer med utan extra kostnad.

Hörslinga som täcker hela salongen finns.

Tillgänglighetsanpassad toalett finns i entréområdet.

Vi har även en trapphiss till övervåningen (ledsagare och instruktion av personal krävs för att använda hissen).

Reginateaterns salong har 154 platser på parkett samt 76 platser på balkong (kan variera beroende på scensstorlek). Det är god sikt från samtliga platser.

Tag gärna kontakt med oss om ni vill ha hjälp kring tillgängligheten.

Siri på spänd lina

Siri Hamari föds 1969 och växer upp i en cirkusfamilj bland svärdslukare, akrobater och sjölejon. Hennes talang som lindansare blir början på en resa i den hemlighetsfulla cirkusvärlden, från finska landsbygden och in bakom kalla krigets järnridå. Se en sann berättelse om att hitta sig själv och drömmen om att bli den första kvinnan att göra en saltomortal på lina.



Recensionscitat

”Siri Hamari har funny bones och pregnant Lilla My-röst” Expressen

”Publiken är helt begeistrad över elementen av dockteater och miniatyrscenografi” Expressen

”Kring ett litet berg av väskor och med Niklas Brommare som musikalisk sparringpartner utspelar sig en barndom som inte liknar någon” Expressen

”Här puttrar uppfinningsrikedomen konstant genom manus, scenografi och dockor” Expressen

”Bländande balanskonst mellan elände och lek” Svenska Dagbladet

”Siri Hamari har en alldeles märkvärdig scenpersona.” Svenska Dagbladet

”Niklas Brommares musikillustrationer täcker allt från Sibelius Finlandia till tv-serien ”Dallas” Svenska Dagbladet



Mer om ensemble och teamet

Siri Hamari är idag prisad skådespelare och mimare som uppträtt på de stora scenerna i både Sverige och Finland. Hon var med och grundade Cirkus Cirkör och sågs nyligen på Unga Klara i Buster Keaton på månen. 2020 tilldelades hon Stockholms stads hederspris inom scenkonst.

Niklas Brommare är slagverkssolist och kompositör som turnerar världen runt med symfoniorkestrar och har komponerat för bland andra Kungliga Operan, SVT och Kulturhuset Stadsteatern. När vännen Siri skulle sätta upp en pjäs om sitt liv tvekade han inte att hoppa på.

Filip Alexanderson är författare, dramatiker, skådespelare och regissör. Efter tolv år på Dramaten frilansar han nu lite här och där. För Soppteatern har han skrivit och regisserat den hyllade monologen På jakt efter bibliotekstjuven (2021) om mannen bakom de omskrivna bokstölderna på Kungliga Biblioteket.

Frida Hultcrantz är bildkonstnär och kostymdesigner, utbildad och verksam i både Sverige och Finland med flera solo- och samlingsutställningar. Hon är aktuell med verk i utställningen Beröring på Esbo moderna konstmuseum.



Medverkande och produktion

Manus & regi: Filip Alexanderson

Scenografi: Filip Alexanderson och Frida Hultcrantz

Kostym & dockor: Frida Hultcrantz

Musik: Niklas Brommare

Ljus: Jonatan Winbo

Ljud: Robert Larein

Mask: Carina Saxenberg

Rekvisita: Anja Liedtke

Teaterteknik: Fabian Wetterrot

På scen: Siri Hamari och Niklas Brommare



Siri på spänd lina är en produktion från Soppteatern – Kulturhuset Stadsteatern

Lanseringsbild och scenfoto: Matilda Rahm

I samarbete med Uppsala Riksteaterförening // In collaboration with Uppsala Riksteaterförening