lördag 03 februari
Ordinarie biljettpris
Ordinarie: 295 kr;
Student/ungdom tom 26 år: 195 kr
Tid
19:00
Längd
1 hours 10 min
Paus
Nej

Erbjudande


Biljettkassan

Om du vill ha personlig hjälp kan du ringa 018-727 83 40 eller maila PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOnJlZ2luYXRlYXRlcm5AdXBwc2FsYS5zZSIgdGFyZ2V0PV9ibGFuaz5yZWdpbmF0ZWF0ZXJuQHVwcHNhbGEuc2U8L2E+.
Öppettider tisdag–fredag 12:00–15:00.


Reginateaterns ordinarie köpvillkor

1. Köpt biljett återlöses ej.

2. Du kan i mån av plats byta föreställningsdatum på din biljett till ett annat datum av samma produktion(samma serie av föreställningar), senast dagen innan föreställningen.

3. Vid inställd föreställning ska biljetten återlösas inom 30 dagar. Biljetter köpta via biljettkassan återlöses i biljettkassan. Information om återlösen sker primärt via mejl.

4. Vid flyttad föreställning erbjuds du att behålla din biljett alt. Lösa in för presentkort eller återköp.

5. Samtliga biljetter kontrolleras av personal i samband med insläpp.

6. Om du köper pensionär/studentbiljett så ska du kunna uppvisa giltigt intyg.

7. Klockslaget på din biljett avser tid för föreställningens början. Då ska du ha intagit din plats. Efter föreställningens början kan insläpp inte garanteras.

Tillgänglighet

Är ni beroende av rullstol, permobil eller motsvarande så boka gärna direkt via biljettkassan för bästa vägledning och placering i lokalen. Ledsagare följer med utan extra kostnad.

Hörslinga som täcker hela salongen finns.

Tillgänglighetsanpassad toalett finns i entréområdet.

Vi har även en trapphiss till övervåningen (ledsagare och instruktion av personal krävs för att använda hissen).

Reginateaterns salong har 154 platser på parkett samt 76 platser på balkong (kan variera beroende på scensstorlek). Det är god sikt från samtliga platser.

Tag gärna kontakt med oss om ni vill ha hjälp kring tillgängligheten.

Tavlor på en utställning - 150 år i år - i ny skrud

Matti Andersson berättar:
Modest Musorgskijs Tavlor på en utställning är ett av världens mest kända klassiska stycken. Musiken illustrerar tio målningar av konstnären Viktor Hartmann som plötsligt hade gått bort bara 39 år gammal. För att hedra honom organiserade hans vänner, däribland Musorgskij, en utställning i Sankt Petersburg där över 400 av hans bilder ställdes ut. Tagen av alla minnen som utställningen framkallade komponerade Musorgskij på kort tid sommaren 1874 sin pianosvit Tavlor på en utställning. Välbekant är promenad-temat som fungerar som en övergång mellan de olika ”tavlorna”.

Dessa tio tavlor ska få ny dräkt i mitt kommande arrangemang. Arrangeringsarbetet är tänkt att pågå under hösten 2023 med ett uruppförande under 2024. Verket ska specialskrivas för en nybildad kvartett bestående av violin, flöjter/sopransax, accordeon och elbas/kontrabas. Det är en ensemble med musiker med skiftande bakgrund. De har alla olika kompetenser och erfarenhet av gehörsspel, improvisation och noterad musik.

Jag vill undersöka möjligheterna och villkoren för att implementera både arrangerade och improviserade avsnitt i redan befintlig musik. Att införa jazz och rockelement i klassisk musik har gjorts många gånger tidigare och jag vill med det här arbetet söka nya möjligheter att kombinera olika förutsättningar för att arrangera och musicera. Jag vill i mitt arrangemang förena den noterade musiken med den improviserade. Hur hittar man konstnärligt hållbara tillvägagångssätt för att kunna ge musiker med olika utgångspunkter musikaliska mötesplatser och utrymme i sitt musicerande? Hur kan musikerna i ett sådant genreöverskridande möte ge impulser åt och stimulera varandra? Hur kan ett klassiskt verk lyftas med avsnitt med improvisation? Hur bör man som arrangör tänka, göra och arbeta för att berika och inte begå våld på den befintliga kompositionen?

Matti Andersson


Musiker
Nils-Erik Sparf violin
Anders Hagberg flöjter och sopransax
Matti Andersson accordeon
Per V Johansson elbas och kontrabas